Tampereen Unelmien liikuntapäivä täyttää kaupungin liikunnalla – kyykkytreenillä bussiliput ja uimahalliin eurolla - Kotimaa - Aamulehti

Kyykkäämällä bussiliput tai eurolla uimahalliin tänään – tässä ovat Tampereen liikuntapäivän järjestäjän vinkit

Sairaanhoitajaopiskelija Laura Kuukasjärvi laski ja hyväksyi tytär Mila Tuohen ja äiti Siuku Tuohen kyykyt keskiviikkopäivällä Koskikeskuksessa.

10.5.2017 12:39

Viisivuotias Mila Tuohi kyykkää tottuneesti. Harjoitusta on tullut, sillä tytär jumppaa aina, kun äiti Siuku Tuohi treenaa kotona. 20 kyykkäyksen jälkeen palkintona odottavat ilmainen bussilippu. Kyse on valtakunnallisesta Unelmien liikuntapäivästä, johon myös Tampereen kaupunki osallistuu. Keskiviikkona tempaus järjestetään jo toista kertaa.

Katso videolta, kuinka kevyesti sujuu viisivuotiaan kyykkäys:

–Tällaisia tempauksia voisi olla useammankin kerran vuodessa. Liikuntapaikat tulisivat tutuksi ja ihmiset innostuisivat liikkumaan yhdessä, Siuku Tuohi miettii.

Juuri tästä liikuntapäivässä onkin kyse. Tapahtumaan osallistuu Tampereella yli 100 eri yrittäjää, yritystä ja yhteisöä. Ideana on tuoda uusia lajeja ja liikuntapaikkoja tutuksi, ja tietenkin kannustaa ihmisiä liikkumaan.

Koskikeskuksessa ja Tullintorilla kyykkäämällä voi lunastaa bussilippuja aina kello 18 asti. Liikuntatapahtumia järjestetään joka puolella kaupunkia ja niitä on suunniteltu niin lapsille, vanhuksille kuin ihan tavallisillekin pirkanmaalaisille.

Kyse on alun perin maailman terveysjärjestö WHO:n maailmanlaajuisesta terveysliikuntapäivästä, joka rantautui Suomeen viime keväänä. Tapahtuma järjestetään jatkossakin aina toukokuun 10. päivä.

Koko maassa liikuntatempausta on järjestämässä yli 1200 toimijaa. Liikkuvan Tampereen projektipäällikkö Johanna Riippi kertoo, että jo viime vuonna tapahtuma oli menestys. Esimerkiksi kaikki 2000 bussilippua saatiin nopeasti jakoon kaupunkilaisten innokkaan kyykkäyksen ansiosta.

Pitkin kaupunkia järjestettävissä tapahtumissa voi esimerkiksi kokeilla uusia lajeja pikkusummilla tai ilmaiseksi. Tarjolla on muun muassa sup-lautailua, sirkustreenejä sekä päivätanssit orkesterin säestyksellä Sampolassa.

Kun Riipiltä kysyy, mikä on kaupungin paras liikuntavetonaula keskiviikkona, vastaus on selvä. On kolme kovaa, jotka täytyy mainita.

–Ala- ja yläkoululaisille suunnattu Mansen aarrejahti vie lapset ja nuoret ulos puistoihin. Käytössä on Pokemon Go:n tyylinen mobiilisovellus, jolla ulkona jahdataan aarteita puhelimen avulla. Tämä on todella hieno juttu ja keksintö, Riippi kehuu.

Peliä pääsee pelaamaan koulujen läheisissä puistoissa ja parhaille pelaajille palkintona on tiedossa muun muassa lippuja Flowpark-seikkailupuistoon. Lippuja seikkailupuistoon, uimahalleihin ja muun muassa Tampereen Teatteriin arvotaan myös kaikkien osallistuneiden kesken. Tarkemmat tiedot ja liittymiskoodin peliin löydät Liikkuvan Tampereen sivuilta.

Riippi muistaa hehkuttaa myös Tampereen uimahalleja. Keskiviikkona minne tahansa kaupungin uimahalliin pääsee yhdellä eurolla. Niissä halleissa, joista löytyy kuntosali, voi myös saada ilmaista opastusta laitteiden käyttöä varten.

Kolmanneksi vetonaulaksi Riippi nostaa Keskustorin liikuntatapahtuman. Päivän aikana Keskustorilla voi esimerkiksi kokeilla miekkailua tai mitata futistutkan avulla, kuinka luja potkuvoima jaloista löytyy. Torilla voi myös tehdä kuntotestin.

–Osallistujia on valtavasti ja päivästä on tulossa suuri menestys, Riippi iloitsee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut