Jaana KerolaAamulehti

Hävikkiruokapalvelu ResQ Club siirtyi maanantaina testivaiheesta varsinaiseen toimintaan Tampereella. Yhteensä 15 ravintolaa ja kahvilaa myy palvelun kautta hävikkiuhan alla olevia tuotteitaan take away -tyyliin.

ResQ Club kertoo, että ruoka­annoksen hinta on yleisimmin 3–6 euroa. Yritys tarjoaa hävikkiruoan välittämiseen alustan, ja saa ravintolalta tai kahvilalta myyntiprovision toteutuneesta myynnistä.

- Mukana nyt olevilla 15 ravintolalla on tavoitteena päästä Tampereella vähintään 5 000 käyttäjään, kertoo toimitusjohtaja Tuure Parkkinen ResQ Clubista.

Mukana ovat Tampereella Yitong Hotpot, Ohranjyvä, Kahvila Jenna & Minna, Kasvisravintola Gopal Tammela, Kasvisravintola Gopal Rongankatu, Café Gopal, Aitoleipä Café Tammela, Robert’s Coffee Stockmann, Klubi, Ravintola Semafori, Nittaya Thai & Laos Restaurant, Herwood, Yi Sushi Tullintori, Yi Sushi Keskustori ja Mahtila.

Palvelu muistuttaa tarjonnasta

Palveluun on rekisteröitynyt tällä hetkellä 39 000 käyttäjää.

Asiakas rekisteröityy ja käyttää palvelua iPhone­ ja Android­sovelluksella tai nettiselaimella osoitteessa:​  ​https://resq-club.com/app/

- Palvelu muistuttaa asiakasta notifikaatiolla, että nyt olisi tällaisia annoksia tarjolla, Parkkinen kertoo.

Asiakas maksaa annoksen palvelun kautta ja noutaa itse annoksen myyjän ilmoittamaan takarajaan mennessä.

- Ruoka ei ole missään vaiheessa meidän hallussamme, Parkkinen muistuttaa.

Palvelu toimii Suomessa 13:ssa ja Ruotsissa kolmessa kaupungissa. Yritys on laajentanut myös Viroon ja Hollantiin.

Alkuvuodesta aloittaneen yrityksen liikevaihtotavoite on Parkkisen kertoman mukaan useita satoja tuhansia euroja.

Tampereella toimii ainakin toinen ruokahävikkipalvelu, Lunchie.


Kommentit (5)

  • Onko ajateltu loppuun?

    Mitäs jos ihmiset tekevätkin vaan niin, että katsovat tuolta palvelusta, että mitä on tarjolla, mutta eivät maksakaan sitä ruokaa sinne palveluun, vaan kävelevät ravintolaan ja maksavat sen sinne?

  • Nimetön

    Hyvinhän tuo palvelu on toiminut. Kyseessä oli vain kirjoitusvirhe jutun linkissä. Kokeilepa uudemman kerran. Kyllä ne nykypäivänkin koodarit jotain osaa 😉

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio