Ruoka

Aamulehti testasi vegaanijäätelön: Kiivi-turkinpippuri tuotti yllätyksen

Maistoimme Spiron kahta jäätelömakua.

Tomi Vuokola
Aamulehti testasi vegaanijäätelön: Kiivi-turkinpippuri tuotti yllätyksen

Spiron Oreo-annos kermavaahdolla ja lisukkeilla.

Raili RothAamulehti

Aamulehden kaksi toimittajaa testasi Spiron kiivi-turkinpippuri ja mustaherukka-annokset. Molemmat ovat kasvissyöjiä, joten kaikenlaisia vegaanijäätelöitä on tullut vuosien varrella testattua.

Kiivi-turkinpippuri on kevyen ja hedelmäisen näköinen annos. Jäätelörullat on koristeltu tuoreilla kiivin paloilla.

Turkinpippuri jäätelössä epäilyttää suuresti, mutta jo ensimmäinen lusikallinen on ilahduttava yllätys. Kiivin mehevät palat ja pienet turkinpippurin pirskahdukset ovatkin raikas yhdistelmä.

Tämä vegaanijäätelö maistuu hyvältä. Historian ensimmäiset haaleankelmeät tofutuutit ovat onneksi enää vain himmeä muisto.

Ainoa miinus tulee siitä, että neljän euron muhkean oloinen annos on nopeasti syöty. Rullat tuntuvat sulavan nopeammin kuin tavallinen jäätelö.

Mustaherukka-annos on kaunis ja kesäinen. Jäätelön maku on todella hyvä ja marjainen.

Koostumus on onnistunut, jäätelöstä ei puske esiin sivumakuja kuten usein tofu- tai soijajätskeissä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio