60-vuotias mies ampui kuvauskopterin haulikolla alas – Häiriintyi, kun mainoksen kuvaajat lennättivät sen kesämökin päälle

PAULA NIKULA
60-vuotias mies ampui kuvauskopterin haulikolla alas – Häiriintyi, kun mainoksen kuvaajat lennättivät sen kesämökin päälle

Drone on kuvaamisessa käytettävä kauko-ohjattava lennokki. Kuvituskuva.

Sakari IlkkaAamulehti

Mainosvideon kuvaus päättyi äkillisesti eilen torstai-iltana Asikkalassa. Kuvauksessa käytetty kopteri, niin kutsuttu drone, katosi hetkeksi näkymättömiin puuston taakse, jolloin kuului kaksi laukausta ja yhteys kopteriin hävisi.

Paikalle saapunut poliisipartio meni tontille, jonka yläpuolella kuvauskopteri oli hävinnyt, ja tapasi sieltä noin 60-vuotiaan miehen. Hän kertoi kokeneensa kesäasuntonsa ylle tulleen kopterin häiritseväksi ja ampuneensa sen alas haulikollaan.

Poliisi otti miehen haulikon haltuun mahdollista takavarikointia varten ja epäilee miestä vahingonteosta.


Lue myös nämä


Kommentit (60)

 • Nimetön

  16.6.2017 | 23:54 Eb
  ”No niin, koitetaan taas pysyä asiassa. Haulikolla roiskiminen on tietysti ollut älytön ja vaarallinen temppu,”

  Tässä nimenomaan pysytään asiassa. Haulikko on tappava vain muutama kymmentä metriä. Karpossa oli joskus esimerkki. Kun vielä ammutaan ylöspäin, niin päästään siihen, että tuo on lentänyt todella matalalla. Kun ammutaan ylöspäin noin tehottomalla aseella, niin vaarallinen alue on hyvin näkökentässä ja todella pieni. Siksi tuossa ei ole mitään älytöntä tai vaarallista. Tässä tapauksessa olisi ollut vaarallista käyttää vaikkapa tikkataulun tikkaa, keppiä tai lasten jousipyssyä, mutta ei haulikkoa.

 • Nimetön

  ”Yksityisyyttä loukataan jos henkilö on tunnistettavissa kuvasta. (Tavanomaisella kuvauskopterilla jo muutaman kymmenen metrin korkeudesta henkilöt eivät enää ole tunnistettavissa, sadassa metrissä kuva on pelkkää maisemaa)”

  Haulikolla ei yllä tunnistettavuuden taakse. Jos ampuu savikiekkoja omalla maallaan, niin ei siihen dronea kaivata. Haulikko tässä tapauksessa on kyllä liioittelua. Ritsa tai pesäpallokin olisivat riittäneet vahingontekoon toisen omaisuutta kohtaan.

  Toisaalta omat valvontakamerat on ilmoitettava kyltein, vaikka pihaansa kuvaisi, riistakameiroita ei tarvitse ilmoittaa. Pitäisikö dronen lennättäjällä olla velvollisuus informaatioon. Lain säätäjällä on aikamoinen pohdinta. Dronet luvanvaraisiksi ja siviilikäyttöön vain tietyillä ominaisuuksilla mm. korkeusrajoituksin.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio