10 asiaa, joita espanjalaiset ihailevat Suomen kouluissa: Täysin normaali vessakäytäntö ällistyttää

Suomen koulut nousivat puheenaiheeksi Espanjassa. Eric Lipchis listaa 10 asiaa, joita espanjalaiset hehkuttavat Suomen kouluissa.

10 asiaa, joita espanjalaiset ihailevat Suomen kouluissa: Täysin normaali vessakäytäntö ällistyttää
Tuukka Välimäki, Eric LipchisAamulehti

Suomen koulujärjestelmällä on erinomainen maine maailmalla. Siitä kertoo sekin, että Suomen koulut nousivat taannoin isoksi puheenaiheeksi sosiaalisessa mediassa Espanjassa.

Espanjalaistoimittaja Eric Lipchis listaa alla 10 asiaa, joita espanjalaiset ihailevat Suomen kouluissa. Ne ovat ehkä suomalaisille täysin arkipäiväisiä, mutta espanjalaiset kadehtivat niitä. Yksi liittyy oppilaiden vessakäynteihin.

Katso 2 minuutin video tästä:

 

Eric Suomessa on Aamulehden Klipissä ilmestyvä videosarja, jossa barcelonalainen toimittaja Eric Lipchis perehtyy suomalaiseen kulttuuriin. Katso myös viime viikon jakso: 3 sanaa, jotka löytyvät vain suomen kielestä: Yleinen ilmaus on Ericin korvaan todella härski


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Voisiko tämänkin jutun avata tekstin, en halua katsoa videota vaan mielummin luen tekstin. Nyt jää minulle taas tämänkin videon sisältö arvoitukseksi

  • Eriquisimo

    Jälleen hieno video Ericiltä. Huvittavaa, että uutisportaaleissa Ericin videot saavat runsaasti miinusääniä. Kuten tämäkin, syynä ilmeisesti se, että mm Ampparit-portaalia selaavat monesti lukevat vain otsikot. Tässä tapauksessa ”Täysin normaali vessakäytäntö ällistyttää” oli noiden ”pikaäänistäjien” mielissä kai ymmärretty suomalaisten arvosteluksi, vaikka videon tekstityksestä selviää, että Eric itse asiassa arvosteli Espanjan koululaisia (tietenkin ilkikurisesti liioitellen). Hyvää tyätä, Eric, jatka samaan tyyliin!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet