Itä-Tampereella sijaitsee idyllinen kaupunginosa, jossa luonto on lähellä – Kaikki tarvittava on kivenheiton päässä

Tampereen kaupunki kaavoitti Ruotulan sotien jälkeen asuinalueeksi evakoille ja rintamalta palanneille veteraaneille. Kaupunginosan ensimmäiset vuodet olivat karuja, sillä alueella ei ollut juuri mitään. Nykyään Ruotula on puistoinen rintamamiestaloalue, jossa asukkaiden ohella viihtyvät niin koirat kuin kauriitkin.

Aino Hagner on asunut vuonna 1951 valmistuneessa rintamamiestalossa 40 vuotta. Hagnerit ovat talon kolmansia asukkaita. Kuvan oikeassa laidassa näkyy talon rakentaneen perheen istuttama Antonovka-omenapuu. ”Vaikka olen kuinka kiusannut tuota puuta ja poistanut siitä oksia, se antaa silti aina valtavan hyvän sadon.”

11.3. 6:30

”Katsopas tuota”, Aino Hagner sanoo ja osoittaa kotipihansa poikki kulkevia jälkiä. Talon takaa pienestä metsiköstä johtavat sorkanjäljet levittäytyvät ympäri ruotulalaisen omakotitalon pihaa.

Kauriit piipahtavat kylässä melkein päivittäin, Hagner kertoo. Vierailujen seurauksena osaa pihan kasveista on maisteltu, mutta Hagneria se ei haittaa. Hänestä vehreys ja luonnonläheisyys lukeutuvat Ruotulan parhaisiin puoliin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut