Tämä Näsijärven rannalla sijaitseva kaupunginosa pääsi jo rapistumaan, mutta nyt sinne rakennetaan uutta täyttä häkää: ”Muistuttaa Jätkäsaarta”

Tampereen Santalahti on 1800-luvulla perustettu teollisuusalue, josta rakentuu parhaillaan moderni rantakaupunginosa. Toistaiseksi alue on monin paikoin yhä työmaata ja hakee identiteettiään. Asukas Ave Tikkanen näkee kaupunginosassa potentiaalia.

Ave Tikkanen pitää Santalahden uusista kerrostaloista ja alueen ilmeestä. ”Ehkä joku voisi ajatella, että täällä on tosi sekavaa ja paljon eri värejä, jotka on ladottu kuin Lego-palikat. Minun silmääni tämä on tosi kiva.” Rantapuistossa on osuvasti Lego-palikoita muistuttava teos.

28.1. 6:30

Näsijärven yli puhaltava viima tekee ilmasta hyytävän. Järvenrannasta nousevalla puistokumpareella on tasaisin välimatkoin penkkejä, jotka näyttävät talvista horisonttia vasten orvoilta.

Vielä menee muutama kuukausi, kunnes Santalahden rantapuistossa alkaa jälleen viritä elämää. Vastakkaisella suunnalla kuhisee sen sijaan läpi vuoden.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut