Äänestystulos on selvillä: kesäkeidas kerrostalon katolla Tampereen Hyhkyssä on Pirkanmaan ihanin terassi – tällainen se on

Aamulehti esitteli kesän aikana viisi ihanaa pirkanmaalaista terassia, joista lukijat saivat valita suosikkinsa. Hannele ja Arto Hyödynmaan harvinaislaatuinen kattoterassi vei yli puolet kaikista annetuista äänistä.

Hannele ja Arto Hyödynmaan kattoterassi valmistui kuusi vuotta sitten. Ylhäällä vallitsee leppoisa tunnelma, vaikka alhaalla liikenne hurisee.

20.8. 7:00

Aamulehden lukijaäänestyksen tulos on selvinnyt: Hannele ja Arto Hyödynmaan kerrostalokodin kattoterassi Tampereen Hyhkyssä on koko Pirkanmaan ihanin.

Aamulehti esitteli kesän aikana viisi erilaista terassia, joista lukijat saivat äänestää verkossa oman suosikkinsa. Hyödynmaiden harvinaislaatuinen kattoterassi kahmi 51 prosenttia kaikista äänistä, mikä tarkoittaa yli 2 160:tä ääntä.

”Herranjestas! Oikeasti? Voi hyvänen aika, onpas kiva”, Hannele Hyödynmaa huudahtaa äänimäärän kuullessaan.

Jutun kommenttikentässä ja Facebook-jaon yhteydessä kattoterassia kehuttiin hienoksi ja upeaksi ja Hyödynmaiden sisustusmakua hyväksi. Positiivista palautetta on tullut myös pariskunnan tutuilta.

”Onhan se mukavaa, että toisetkin tykkäävät. Toivomme, että tämän kilpailun myötä muutkin saavat ideoita siihen, mitä voi tehdä. Kattoterassi on tietysti aika erikoinen, mutta ihan mahdollinen toteuttaa”, Hannele Hyödynmaa sanoo.

Hannele ja Arto Hyödynmaa aikovat juhlia Pirkanmaan ihanin terassi -kisan voittoa tuttaviensa kanssa missäpä muuallakaan kuin voittoisalla kattoterassillaan.

Rauhaa ja hiljaisuutta

Hyödynmaiden kattoterassi valmistui kuusi vuotta sitten. Vuonna 2004 valmistuneen kuusikerroksisen kerrostalon katolle oli tehty jo rakennusvaiheessa terassin vaatimat perustukset. Optio terassille oli, mutta kaksikerroksisen asunnon aiemmat asukkaat eivät olleet päättäneet rakentaa terassia.

Hannele Hyödynmaakin ehti asua asunnossa vuosia yksin tyytyväisenä kahteen parvekkeeseensa, kunnes hänen elämäänsä ilmestyi Arto Hyödynmaa. Arton mielestä katon mahdollisuudet olisi ollut sääli jättää hyödyntämättä.

Kun luvat olivat kunnossa, itse terassi valmistui parissa kuukaudessa. Tavarat nostettiin nosturilla katolle.

Lasikaiteen reunustamalta terassilta avautuvat näkymät jokaiseen ilmansuuntaan. Kattojen yllä horisontissa näkyvät Näsinneula, Haulitorni ja Pispalanharju, pohjoisessa puolestaan pilkahtaa Näsijärvi ja toisella reunalla Pyhäjärvi.

Vaikka alhaalla liikenne hurisee, ylhäällä vallitsee leppoisa tunnelma. Hyttysetkään eivät häiritse, sillä ne eivät Hyödynmaiden havaintojen mukaan viihdy korkeuksissa.

Eniten Hyödynmaat pitävätkin terassillaan juuri näkymistä, rauhallisuudesta ja hiljaisuudesta. Ja tietysti auringosta, joka pilvettöminä päivinä paistaa katolle aamusta iltaan.

Kattoterassilla viihtyy myös novascotiannoutaja Esko-Kalevi.

Voitto yllätti

Hyödynmaat seurasivat äänestystulosta heti äänestyksen alettua. Hyvin pian heidän terassinsa nousi selvään johtoon, mikä tuli Hyödynmaille yllätyksenä.

”Voitto yllätti, kyllä. Kun näimme seuraavaksi tulleen terassin esittelyn, ajattelimme, että tuo nyt voittaa aivan varmasti. Siinä oli niin paljon kaikkea ihanaa.”

Toiseksi tullut Hakaloiden koskiterassi Lempäälän Kuljussa sai 34 prosenttia äänistä. Ero kärkikaksikon välillä oli reilut 700 ääntä.

Näiden kahden terassin lisäksi Pirkanmaan ihanimman terassin tittelistä kilpailivat Pyhäjärven rannalla sijaitseva rinneterassi Tampereen Ranta-Kaarilassa, omakotitalon allasterassi Nokian Viholassa ja rivitalopihan italialaishenkinen terassi Tampereen Takahuhdissa.

Voittajaterassin omistajille on luvassa 200 euron arvoinen lahjakortti sisustusliikkeeseen terassin uusien sisustusunelmien toteuttamiseksi.

Hannele Hyödynmaan mukaan terassikilpailun voittoa on tarkoitus juhlia kattoterassilla tuttavien kanssa. ”Kyllä tässä vähän paineita siihen suuntaan on, että tarvitsisi kutsua porukkaa koolle ja nostaa yhdessä maljaa”, hän sanoo ja nauraa.

Kolme ihaninta

Näihin terasseihin ihastuitte

1. Kattoterassi Tampereen Hyhkyssä

2 163 ääntä, 51 prosenttia kaikista äänistä

”Hieno terassi. Onneksi ihmisilläkin makua.”

2. Koskiterassi Lempäälän Kuljussa

1 432 ääntä, 34 prosenttia kaikista äänistä

”Kaunis ja toimiva terassi ihanalla paikalla. Perheelle sopiva ja mukava paikka vieraillekin. Saunan ikkunasta avautuu kaunis näkymä lammelle, sielu lepää.”

3. Rinneterassi Tampereen Ranta-Kaarilassa

435 ääntä, 10 prosenttia kaikista äänistä

”Hieno paikka järven rannalla melkein keskellä kaupunkia.”

Ääniä annettiin yhteensä 4 224. Lainaukset ovat kilpailujuttujen kommenteista.

Hyödynmaiden terassilta on näkymä kaikkiin ilmansuuntiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut