Tämä Tampereen kaupunginosa on täynnä persoonallisia koteja ja vanhan ajan henkeä – Asunnot menevät äkkiä kaupaksi puskaradion kautta: ”Ei ollut ollenkaan itsestään selvää, että pääsemme tänne”

Tampereen Käpylän yli satavuotias pientaloalue yllättää entisajan hengellään, persoonallisilla kodeillaan ja tiiviillä yhteisöllisyydellään. ”Täällä on lämmin kyläyhteisön tunnelma”, Ritva Heinonen sanoo.

Markus, Annika ja Aurora Kuronen sekä Ritva ja Mauri Heinonen ovat käpyläläisiä kolmessa polvessa. Aurora on aina tervetullut leikkimään mummilaan, vain kivenheiton päähän omasta kodista.

Useimmat tietävät Naistenlahden voimalaitoksen, Koukkuniemen vanhainkodin ja Rauhaniemen kansankylpylän. Monikaan ei tunne persoonallista, vanhaa pientaloaluetta, joka kohoaa kallioilla aivan niiden kupeessa.

Markus Kuronen on yksi heistä, joka ei ollut kuullutkaan Lapin pientaloalueesta eli Käpylästä ennen kuin hän tapasi nykyisen vaimonsa, alueella lapsuutensa ja nuoruutensa viettäneen Annika Kurosen. ”Ja Markus on sentään paljasjalkainen tamperelainen!” Annika Kuronen nauraa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut