Tämä omakotitalo Orivedellä on lapsiperheen haaveiden täyttymys – Upeat maisemat, autotallissa jääkiekkoilijan unelma: ”Se on ahkerassa käytössä”

Heidi ja Teemu Alanen löysivät Oriveden keskustasta täydellisen tontin, jonka minimirakennusvelvoite oli 300 neliömetriä. Perhe ei velvoitetta säikähtänyt, vaan rakennutti talonsa kylkeen vielä autotallin, johon mahtuvat sekä kuntosali että tekojää. Tässä kodissa on runsaasti tilaa, muttei mitään ylimääräistä. ”Siististä kodista tulee minulle onnellinen olo.”

Viivi ja Heidi Alanen sekä muu perhe voivat nauttia upeista peltomaisemista niin talon terassilla kuin ensimmäisenä koronakeväänä hankitussa paljussakin. Lumien sulamista saa terassilla vielä hetken odottaa.

2.4. 6:30

Alasen perheen omakotitalossa mieli rauhoittuu hetkessä. Avarassa keittiö-, olohuone- ja ruokailutilassa ei ole mitään ylimääräistä, vaan seesteinen tunnelma saa silmän lepäämään ja hengityksen tasaantumaan.

Rauhoittava avaruus jatkuu myös olohuoneen suurten ikkunoiden ulkopuolella. Vaikka omakotitalo sijaitsee aivan Oriveden keskustassa, peltomaisemaa ihaillessa voisi kuvitella olevansa keskellä hiljaista maaseutua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut