Tämä Tampereen keskustan kerrostalokoti on uskomaton keidas – Kaija Papu oli vuoden purjehdusmatkalla ja hurahti täysin: ”Rupesin hamstraamaan” - Koti - Aamulehti

Tämä Tampereen keskustan kerrostalokoti on uskomaton keidas – Kaija Papu oli vuoden purjehdusmatkalla ja hurahti täysin: ”Rupesin hamstraamaan”

Tamperelaisen Kaija Pavun vihreäksi sisustetussa kodissa joukko pulloihin istutettuja kasveja elää omaa elämäänsä. Pulloihin suljetut kasvimaailmat pärjäävät täysin omillaan ilman kastelua tai hoitoa. Ihmisen tehtäväksi jää vain seurata kasvun ihmettä.

Kaija Papu hurahti viherkasveihin palattuaan Suomen synkkään marraskuuhun vuoden kestäneeltä purjehdusreissulta.

27.11.2021 6:30

Kaija Pavun kerrostaloasunto Tampereen keskustassa on marraskuun pimeydessä vihreä keidas. Kun Papu viimeksi jaksoi laskea viherkasvinsa, niitä oli 150. Tämän hetken tarkkaa lukua hän ei tiedä itsekään.

Sen Papu kuitenkin tietää, että ilman kasveja hän ei voisi enää asua. Vihreyden tarve otti vallan sen jälkeen, kun Papu purjehti isänsä kanssa Karibialle ja takaisin. Vuoden kestäneen matkan jälkeen paluu pimeään Suomeen tuntui järkytykseltä. ”Rupesin hamstraamaan lohdutukseksi kasveja”, Papu kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut