Tampereen Juhannuskylä - Joel Niininen sukelsi Jussinkylän rakennushistoriaan - Koti - Aamulehti

Joel Niininen peri tamperelaisesta arvotalosta asunnon ja törmäsi pian mysteeriin – Sitten alkoi huikea tutkimusprojekti

Tampereen Jussinkylässä asuva Joel Niininen alkoi epäillä kotitalonsa rakennusvuotta ja ryhtyi penkomaan arkistoja. Nälkä kasvoi syödessä, ja lopulta Niininen innostui tutkimaan koko kaupunginosan rakennushistoriaa. Jokaisesta talosta selvisi vähintään rakennusvuosi ja suunnittelija, useimmista paljon muutakin. Katso myös runsas kuvagalleria Juhannuskylän upeasta rakennuskannasta.

Joel Niininen on asunut as. oy Soukannotkossa 25 vuotta. Kahdenkymmenen ensimmäisen vuoden kunniaksi hän järjesti naapureille juhlat, mutta tänä vuonna juhliminen ei ole koronan takia onnistunut. Niinisen mukaan Jussinkylän sijainti on vuosien varrella vain parantunut, kun esimerkiksi Ranta-Tampella kävelyreitteineen on rakentunut naapuriin.

11.9. 6:30 | Päivitetty 13.9. 9:56

Jussinkylässä as. oy Soukannotkossa asuva Joel Niininen on tehnyt kotikaupunginosansa historiasta huikean selvitystyön. Viimeisenkin rakennuksen suunnittelija selvisi tällä viikolla, ja tiedot on jaettu myös muille Juhannuskylä Tampere -blogiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: