Tampereen ensimmäisestä lähiöstä tuli niin edistyksellinen, että se herätti valtakunnallisen kiinnostuksen: ”Järvi on koko kaupunginosan helmi”

Kun Haiharan kartanon vanhoille maille alettiin 1960-luvulla suunnitella lähiötä, malliksi otettiin Espoon Tapiola. Moderni ja edistyksellinen Kaukajärvi kiinnosti aikanaan jopa presidentti Urho Kekkosta. Reino Ikonen on asunut kaupunginosan pisimmässä talossa yli 40 vuotta.

Riihiniemen uimaranta kesäkahviloineen sijaitsee aivan Reino Ikosen naapurissa. Ikonen käy välillä soittamassa haitaria kesäkahvilan terassilla. Erityisesti kahvilan lehtipihvit ja itse leivotut korvapuustit saavat Ikoselta kehuja.

19.6.2021 6:30

Sekä Tesoma että Kaukajärvi mainostavat itseään Tampereen ensimmäisenä lähiönä. Tesoman ensimmäinen asemakaava vahvistettiin vuonna 1963, ja Kaukajärven lähiön ensimmäinen osa kaavoitettiin 1964.

Tesoman Ristimäen ensimmäinen kerrostalo valmistui vuonna 1964, eli vuotta aiemmin kuin Kaukajärven ensimmäiset kerrostalot, joiden asukkaat pääsivät muuttamaan Järvikadulle ja Haiharankadulle syksyllä 1965.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut