Tamperelainen lähiö on pysynyt harvinaisen muuttumattomana kymmeniä vuosia, mutta pian Peltolammi uudistuu täysin – Pitkäaikaisella asukkaalla on yksi toive: ”Kunhan se säilyy”

Yli 40 vuotta Peltolammilla viihtynyt Aino Aaltonen toteaa, että metsäinen kaupunginosa on selvästi mainettaan parempi, vaikka viime keväänä alueen rauha meinasi järkkyä. Eteläisen Tampereen aluekeskukseksi valittua Peltolammia kehitetään lähivuosina urakalla. Tulossa on ainakin uusi hyvinvointikeskus, uutta liiketilaa, puistoja ja kohtuuhintaista asumista.

Aino Aaltonen ei voisi kuvitellakaan muuttavansa Tampereen uusille asuinalueille, joilla talot on rakennettu tiiviisti vieri viereen. Hänelle on tärkeää, että ikkunasta näkee muutakin kuin naapurin seinän.

5.6.2021 6:30

Aino Aaltonen ärsyyntyy uutisista, joissa retostellaan Tampereen Peltolammin halvoilla asunnoilla tai asukkaiden matalalla tulotasolla.

– Niistä tulee vaikutelma, että Peltolammi olisi surkimusten tyyssija, vaikka todellisuudessa alue on kaikkea muuta, hän tokaisee.

Aaltosen asiantuntemusta kannattaa kuunnella, sillä hän on elänyt Peltolammilla perheineen jo 42 vuotta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut