Pirkkalalainen Pia Latonen kyllästyi keltaiseen tiiliseinään 1970-luvulta ja piilotti sen rappauksen alle – ”Joka valossa se näyttää erilaiselta” - Koti - Aamulehti

Pirkkalalainen Pia Latonen kyllästyi keltaiseen tiiliseinään 1970-luvulta ja piilotti sen rappauksen alle – ”Joka valossa se näyttää erilaiselta”

Pintaremontti Pia Latosen talossa Pirkkalassa alkoi sisäseinien rappauksella, ja se toi hänen 1970-luvun taloonsa ajattoman ja modernin ilmeen. Sisustus- ja rakennusarkkitehti Leena Carelsen rohkaisee levittämään laastia vaikka joka seinään: ”Sitä voi raapia epätasaiseksi, hakata kuoppia tai jättää lastan jälkiä näkyviin.”

Latosen kodin alakerrassa on uima-allas, jota seinustavat rapatut seinät. Rapattuun seinään on jätetty valkoinen osuus, johon voidaan heijastaa elokuvaa.

1.2.2020 7:28

Aamulehti

Pia Latonen halusi kotinsa kellertävän tiiliseinän piiloon. Perinteinen levyttäminen ja siihen päälle maalaus ei kuitenkaan ollut Latosen mieleen. Ajattomaksi ratkaisuksi tuli siten seinän rappaus, mutta edessä olikin seuraava ongelma. Millä sävyllä?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut