Kuluttaja: testatuista pyykinpesukoneista kallein oli paras - Koti - Aamulehti

Kuluttaja: testatuista pyykinpesukoneista kallein oli paras – Siinäkin on yksi, EU:n määräämä puute

Huonon huuhtelutehon taustalla ovat EU:n ympäristövaatimukset, joiden vuoksi koneet kuluttavat vain vähän vettä.

1.11.2018 7:00

Huippuhyvästä pyykinpesukoneesta joutuu maksamaan yli tuhat euroa. Tosin hyvää huuhtelijaa ei saa rahallakaan, kertoo Kuluttaja-lehti.

Kuluttaja testasi 34 edestä täytettävää pesukonetta. Kärkeen kiilasivat vähintään tonnin maksavat koneet. Testivoittaja Samsung on koko joukon kallein: 1 700 euroa. Se sai testin ainoana täydet pisteet linkouksesta.

Budjettitietoiselle pyykinpesijälle löytyy kuitenkin hyvä pesukone noin 500 eurolla. Esimerkiksi testin seitsemänneksi sijoittuva Samsung ei jää kokonaisarvosanassa paljon jälkeen yli tuplasti kalliimmista kilpailijoistaan. Se sai testissä hyvästä hinta-laatusuhteesta kertovan Hyvä ostos -leiman.

Yksikään kone ei huuhtele pyykkejä hyvin, ei edes testin kärkikasti. Kolmasosa Kuluttajan testaamista koneista huuhtelee pyykit suorastaan huonosti. Herkkäihoisten kannattaa valita pesuohjelmaan ylimääräinen huuhtelu.

Huonon huuhtelutehon taustalla ovat EU:n ympäristövaatimukset, joiden vuoksi koneet kuluttavat vain vähän vettä. Kaikki pyykkikoneet ovat nykyään melko sähkö- ja vesipihejä, eikä pesukoneen osuus sähkölaskusta ole suuri.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos