THL ennakoi: iäkkäille ja osalle riskiryhmistä syksyllä korona­rokotteen tehosteannos

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos tarkentaa ennakkoarviotaan kesäkuussa.

THL:n mukaan syksyn rokotussuositus varmistuu, jos sillä on lääketieteelliset ja epidemiologiset perustelut.

| Päivitetty

Iäkkäille ja tietyille riskiryhmille suositellaan todennäköisesti syksyllä koronarokotteen tehosteannosta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tämänhetkiseen arvioon perustuen.

Syksyllä todennäköisesti suositeltava tehosterokote koskee 65 vuotta täyttäneitä ja lääketieteellisiä riskiryhmiä. THL:n mukaan tämänhetkisen tutkimustiedon perusteella lisätehostetta eivät syksyllä tarvitse terveet alle 65-vuotiaat aikuiset, sote-ammattilaiset mukaan lukien, ja lapset.

Rokote on tarkoitus antaa samanaikaisesti influenssarokotuksen kanssa marras–joulukuussa.

”Nykyarvion mukaan koronan ja influenssan lääketieteelliset riskiryhmät on hyvä yhdenmukaistaa mahdollisimman pitkälti. Molempia rokotuksia suositellaan yli 65-vuotiaille, lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville ja raskaana oleville”, kerrotaan THL:n tiedotteessa.

Tarkempaa tietoa kesäkuussa

THL tarkentaa ennakkoarviotaan kesäkuussa, jolloin saataneen tarkempaa tietoa muun muassa syksyllä käytössä olevasta rokotteesta ja sen arvioidusta tehosta silloin kiertäviä variantteja vastaan. Tällöin tarkentuvat THL:n mukaan myös Suomeen saatavien uusien rokotteiden määrä ja lääkeviranomaisen hyväksymä koostumus.

”Tämä on ennakkotieto mahdollisesti tulevasta suosituksesta. On tärkeää, että kentän toimijat pystyvät suunnittelemaan ja varautumaan rokotuksiin hyvissä ajoin. Seuraamme kuitenkin uutta tutkimustietoa rokotteista ja niiden arvioidusta vaikuttavuudesta eri väestöryhmissä, jotta voimme tarkentaa ennakkoarviota ja suositusta”, kertoo THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek tiedotteessa.

Syksyn rokotussuositus varmistuu, jos sillä on lääketieteelliset ja epidemiologiset perustelut. Suositukset koronarokotteista perustuvat Kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän (KRAR) ja THL:n yhteisiin arvioihin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut