Rokotuspaikan hoitajan uhkaamisesta epäilty mies sai syytteen – vaati syyttäjän mukaan merkintää koronarokotuksesta

Mies oli ennen tekoa julkaissut vaatimuksestaan kuvan Telegramissa, syyttäjä sanoo.

24.1. 14:04

STT

Turussa kaupungin rokotuspisteellä tapahtuneesta hoitajan uhkailusta epäilty mies on saanut syytteen pakottamisesta ja lievästä ampuma-aserikoksesta, syyttäjä kertoo STT:lle.

Välikohtaus sattui Turun Satakunnantien rokotuspaikalla joulukuussa 2021. Mies oli uhannut rokotuksia antavaa sairaanhoitajaa ja vaatinut, että hänelle tehdään merkintä annetusta koronarokotuksesta, vaikka rokotusta ei anneta, syyttäjä sanoo.

Kolmekymppistä miestä epäiltiin esitutkinnan alkuvaiheessa virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Poliisi luopui tästä rikosnimikkeestä, kun ilmeni, että sairaanhoitaja oli yksityisen terveysyrityksen työntekijä eli hän ei ollut virkasuhteessa.

Miestä epäiltiin aluksi myös laittomasta uhkauksesta, mutta hän sai lopulta syytteen pakottamisesta.

”Olen katsonut, että siinä on väkivallalla uhkaamisella pakotettu tekemään merkintä koronarokotuksesta, vaikka sitä ei annettukaan”, aluesyyttäjä Juha Leiritie kertoo.

Pakottamisesta voidaan tuomita enintään kaksi vuotta vankeutta. Enimmäisrangaistus on sama kuin laittomassa uhkauksessa.

Miehen hallussa ollut kaasusumutin toi hänelle myös syytteen lievästä ampuma-aserikoksesta.

Telegram-viestissä uhkailua

Syyttäjän mukaan mies oli ennen tekoa julkaissut vaatimuksestaan kuvan viestipalvelu Telegramissa.

Ilta-Sanomat kertoi joulukuussa 2021, että ennen välikohtausta yhdessä Telegramin keskusteluryhmässä oli julkaistu viesti, jonka julkaisija kertoi aikeestaan mennä rokotuspaikalle.

Nimimerkkiä käyttävä henkilö lähetti ryhmään kuvan käsinkirjoitetusta uhkauslapusta. Viestissä uhattiin henkilökuntaa C-hepatiitin tartuttamisella ja pippurisumutteen käyttämisellä, mikäli uhkaaja ei saa rokotusmerkintää Omakantaan ilman, että rokotetta oikeasti pistetään.

Syyte nostettiin tiistaina. Syytteen tarkempi sisältö tulee julkiseksi, kun asiaa käsitellään aikanaan Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut