Presidentti Xi Jinping Kiinan korona­tilanteesta: Toivoa on näkyvissä

Presidentti kommentoi Kiinan nopeasti pahentunutta koronatilannetta uudenvuodenpuheessaan.

Kiinan presidentti Xi Jinping kommentoi maan koronavirustilannetta uudenvuodenpuheessaan. Presidentti kuvattiin, kun hän vieraili Thaimaan pääkaupungissa Bangkokissa 19. marraskuuta.

31.12.2022 18:07

Kiinan presidentin Xi Jinpingin mukaan maan koronatilanteessa on näkyvissä toivoa. Xi kommentoi Kiinan koronatilannetta televisioidussa puheessaan uudenvuodenaattona.

Xin mukaan epidemian ennaltaehkäisy ja torjunta ovat Kiinassa siirtymässä uuteen vaiheeseen. Presidentti korosti kaikkien toimivan määrätietoisesti asian suhteen.

Maailman terveysjärjestö WHO keskusteli perjantaina Kiinan viranomaisten kanssa tarjoten tukea maan koronatilanteeseen. WHO painotti keskusteluissa reaaliaikaisen tiedon tärkeyttä, kun tartunnat leviävät Kiinassa räjähdysmäisesti.

Järjestön tiedotteen mukaan WHO toisti Kiinalle pyyntönsä saada säännöllisesti yksityiskohtaista ja reaaliaikaista tietoa maan epidemiologisesta tilanteesta. Tietoa kaivataan myös annettujen rokotusten määrästä ja erityisesti siitä, kuinka korkea rokotuskattavuus on heikossa asemassa olevien ja yli 60-vuotiaiden osalta.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut