Perusterve alle 60-vuotias ei saa neljättä koronarokotetta tänä syksynä: Kestääkö suoja? – Näin THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek perustelee linjausta

Yli 65-vuotiaille ja riskiryhmille suositellaan koronatehosteen ottamista vasta myöhemmin syksyllä yhdessä influenssarokotteen kanssa. Tampereella saadaan lokakuussa käyttöön uusi rokote, jonka pitäisi purra myös koronan omikronvariantteihin.

Tähän jonoon ei nyt ole asiaa perusterveillä työikäisillä. Tampereen Hatanpään rokotusyksikössä koronarokotteen voi saada myös ilman ajanvarausta. Kuva otettiin 20.7.2022, jolloin neljänsien rokotusten antaminen aloitettiin Tampereella.

23.9.2022 6:00

Aamulehti

Perusterveen työikäisen on turha miettiä, koska saisi hakea neljännen koronarokotuksen. Tehosterokotuksia ei tänä syksynä tulla laajentamaan alle 60-vuotiaiden ikäryhmiin.

Ylilääkäri Hanna Nohynek Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL) perustelee linjausta lääketieteellisillä syillä. ”Alle 60-vuotiailla vakavan koronataudin riski on hyvin pieni saadun kolmen rokoteannoksen jälkeen. Tässä väestössä on ollut myös paljon kohtaamisia viruksen kanssa. Sitä kautta on syntynyt niin sanottua hybridi-immuniteettia, jonka tiedetään antavan jonkin verran parempaa suojaa kuin rokotusten tai infektion yksinään.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut