Presidentti Biden: Koronapandemia on ohitse Yhdysvalloissa

Hän huomauttaa yhdysvaltalaiskanavan haastattelussa esimerkiksi, etteivät ihmiset enää juurikaan käytä kasvomaskeja.

Joe Biden puhui 18. syyskuuta Lontoossa, jonne hän on saapunut kuningatar Elisabetin hautajaisiin.

19.9. 6:25

Washington/Helsinki

Koronapandemia on ohitse Yhdysvalloissa, arvioi presidentti Joe Biden uutiskanava CBS:n 60 Minutes -ohjelman sunnuntaina Yhdysvalloissa julkaistussa haastattelussa.

Hän myöntää koronan olevan vielä ongelma, jonka kanssa tehdään edelleen paljon työtä, mutta pandemia on hänen mielestään kuitenkin ohi.

Hän huomauttaa esimerkiksi, etteivät ihmiset enää juurikaan käytä kasvomaskeja. Hänen mielestään ihmiset vaikuttavat olevan varsin hyvässä kunnossa, ja asiat tuntuvat muuttuvan.

Biden jatkokauden hakemisesta: ”nähtäväksi jää”

Bidenilta kysyttiin haastattelussa myös muun muassa hänen omista jatkoaikeistaan. Hän on aiemmin sanonut hakevansa jatkokautta, mutta haastattelussa hän onnistuu kylvämään epävarmuutta aiheen ylle.

Bidenin mukaan nähtäväksi jää asettuuko hän ehdolle vuoden 2024 vaaleissa, vaikka hän myöntää, että tämä on ollut hänen aikeenaan.

CNN:n mukaan marraskuussa 80 vuotta täyttävä Biden arvioi olevan liian aikaista tehdä päätöstä siitä, lähteekö hän jälleen presidenttikisaan.

Maaliskuussa 2021 Bidenin vastaus oli CNN:n mukaan selkeämpi. Tuolloin hän sanoi suoraan, että hänen suunnitelmanaan on asettua ehdolle vaaleissa.

Biden: Yhdysvaltain joukot puolustaisivat Taiwania

Biden päätyi ottamaan haastattelussa kantaa myös Taiwanin tilanteeseen. Hänen mukaansa Yhdysvaltain joukot puolustaisivat Taiwania Kiinan hyökkäystä vastaan.

Häneltä kysyttiin haastattelussa asiasta suoraan ja hän vastasi maansa näin tekevän, jos hyökkäys olisi ”ennenkuulumaton”.

Biden näytti jo toukokuussa rikkovan Yhdysvaltain vuosikymmeniä kestäneen linjan sanomalla, että Yhdysvallat puolustaisi Taiwania sotilaallisesti, jos sitä vastaan hyökättäisiin. Myöhemmin Bidenin hallinnon ulkoministeri Antony Blinken korosti puheessaan sitä, ettei Yhdysvaltain politiikka Taiwanin suhteen ole muuttunut.

Yhdysvaltain ja Kiinan välit ovat olleet viime aikoina kiristyneet erityisesti Taiwanin vuoksi. Kiina pitää Taiwania omana provinssinaan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut