Tampereen kaupunki: valtion lupaus kaikkien koronamenojen korvaamisesta ei toteudu – kustannuksia uhkaa jäädä ainakin 12 miljoonaa euroa

Kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan 29. elokuuta Tampereen kaupungin lausunnon siitä, että valtion tulee korvata koronaan liittyvät kustannukset täysimääräisinä.

Aamulehti vieraili Taysin korona-osastolla tammikuussa 2021. Kuvassa sairaanhoitajat Lumi Järvelin (edessä) ja Tiina Ojala. Sairaalahoidon koronamenoja jää korvaamatta kaupungin arvion mukaan noin 8,8 miljoonaa euroa.

30.8. 16:23

Aamulehti

Tampereen kaupunki katsoo, että valtion tulee korvata koronaan liittyvät kulut täysimääräisenä ja koko vuoden 2022 osalta. Lausunnossaan kaupunki muistuttaa, että maan hallitus on luvannut korvata kaikki koronaan liittyvät kustannukset kunnille täysimääräisesti.

Tampereen kaupungin näkemyksen mukaan nykyinen asetusluonnos ei toteuta hallituksen lupauksia koronaan liittyvien kustannusten korvaamisesta. Jos asetus jäisi voimaan, kaupungin kustannuksiksi jäisi arviolta ainakin 12 miljoonaa euroa.

Kaupungin mukaan suurimmat epäkohdat asetuksessa liittyvät sairaalahoidon yksikkökorvauksiin. Ne eivät vastaa todellisuutta, ja kaupungin mukaan korvaustasoa ei saisi laskea vuodesta 2021 kuten asetuksessa nyt esitetään. Kaupunki edellyttää, että myös koronatestauksesta, taudin sairaalahoidosta, erikoissairaanhoidon avohoitokäynneistä ja koronan aiheuttamista muista välittömistä kustannuksista aiheutuvat menot korvataan.

”Jos kuluja ei kompensoida, jää koronaan liittyviä kuluja kuntien harteille, mikä aiheuttaa kuntien talouteen erittäin merkittävän loven. Lisäksi tällainen alikompensaatio vääristäisi merkittävästi myös kuntien ja hyvinvointialueiden rahoituslaskelmia”, sanoo pormestari Anna-Kaisa Ikonen kaupungin tiedotteessa.

Kaupunginhallitus hyväksyi Tampereen kaupungin lausunnon kokouksessaan 29. elokuuta.

Mitä?

Kaupungin korona­kustannukset

Sairaalahoidon kustannuksia jää korvaamatta kaupungin arvion mukaan noin 8,8 miljoonaa. Tämä summa koostuu korvaamatta jäävistä loppuvuoden hoitovuorokausista, yksikkökorvauksen ja sairaanhoitopiirin laskutuksen välisestä erotuksesta sekä kokonaan korvaamatta jäävien erikoissairaanhoidon avohoitokäyntien kustannuksista.

Testauskustannuksista jäisi loppuvuoden osalta korvaamatta noin miljoona euroa.

Avustus muihin välittömiin kustannuksiin alenisi esityksen mukaan noin 2,6 miljoona euroa edellisvuodesta.

Yhteensä kustannuksia jäisi korvaamatta näin arviolta 12 miljoonaa euroa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut