Neljännet koronarokotukset laajenevat Tampereella ja Orivedellä – vuoroon täysi-ikäiset riskiryhmäläiset

Riskiryhmiin kuuluvat 18–69-vuotiaat voivat saada neljännen annoksensa 1. elokuuta alkaen. Yli 60-vuotiaita aletaan rokottaa 15. elokuuta alkaen.

Tampereen Hatanpään rokotuspiste siirtyy maanantaista 1. elokuuta alkaen Hatanpään laboratorion tiloista Hatanpään sairaalan C-rakennuksen rokotusyksikköön osoitteessa Hatanpäänkatu 24.

29.7. 13:40

Aamulehti

Tampereella ja Orivedellä siirrytään jakamaan neljänsiä korona­rokote­annoksia riskiryhmiin kuuluville 18–69-vuotiaille 1. elokuuta alkaen, Tampereen kaupunki tiedottaa.

Paikkakunnilla on jo annettu neljänsiä rokotteita 70–79-vuotiaille. Riskiryhmään kuulumattomia 60 vuotta täyttäneitä aletaan rokottaa 15. elokuuta. Yli 60-vuotiaat voivat varata ajan jo nyt.

Neljännen rokotteen voi ottaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Neljättä rokotetta ei tarvita, jos on saanut jo kolme rokotetta ja sairastanut koronan.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suositteli aiemmin tässä kuussa, että kunnat tarjoaisivat neljänsiä rokoteannoksia heinäkuussa tai viimeistään 1. elokuuta alkaen portaittain tietyille väestöryhmille. Ryhmät ovat 70–79-vuotiaat, riskiryhmiin kuuluvat 18–69-vuotiaat ja 60–69-vuotiaat.

THL on jo aiemmin suositellut neljättä annosta niille 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt, 80 vuotta täyttäneille, iäkkäille hoivakodeissa asuville, riskiryhmiin kuuluville 70–79-vuotiaille ja niille iäkkäille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä tai jotka eivät pärjää yksin kotona.

Lue lisää: Ruuhkaa odotettavissa: THL:n suositus toi 1,4 miljoonaa ihmistä neljännen korona­rokotteen saajien listalle – Tampereella vuorossa 70–79-vuotiaat

Rokotuspiste siirtyy

Tampereen Hatanpään koronarokotuspiste siirtyy maanantaista 1. elokuuta alkaen Hatanpään laboratorion tiloista Hatanpään sairaalan C-rakennuksen rokotusyksikköön osoitteessa Hatanpäänkatu 24.

Lue lisää: Koronarokotuspiste siirtyy Tampereen Hatanpäällä uusiin tiloihin

Hatanpään walk in -linja jatkaa toimintaansa arkisin. Lisäksi varattavia rokotusaikoja on avattu lisää. Hatanpään rokotusyksikön lisäksi rokotuksia saa myös terveysasemilta ajanvarauksella.

Hatanpään rokotusyksikön walk in -linjan aukioloajat:

  • maanantaisin kello 8.00–14.30,

  • tiistaisin ja keskiviikkoisin kello 11.00–18.00,

  • torstaisin ja perjantaisin kello 8.00–14.30-

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut