Tampereella aloitetaan neljännet korona­rokotukset – Hatanpäälle avautuu walk in -rokotuspiste

Tampereelle avataan keskiviikkona myös ilman ajanvarausta toimiva linja Hatanpäälle. Ajanvarauksella koronarokotteita saa terveysasemilta.

Tampereella tehdään parhaillaan järjestelyjä, jotta 70–79-vuotiaita voidaan ryhtyä rokottamaan mahdollisimman pian. Kuva on otettu koronarokotepisteellä Tampereen Ratinassa 20. heinäkuuta 2021.

18.7. 13:21 | Päivitetty 19.7. 11:15

Aamulehti

Tampereella ja Orivedellä laajennetaan neljänsiä koronarokotuksia kaikille yli 60-vuotiaille. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) antoi suosituksen neljänsistä koronarokotteista maanantaina. THL suosittelee, että rokotukset aloitettaisiin jo heinäkuussa tai viimeistään 1. elokuuta.

Lue lisää: THL aikaistaa suositustaan neljänsistä koronarokotteista – Epidemia voi kiihtyä loppukesästä

Neljänsiä rokoteannoksia suositellaan tarjottavan portaittain alkaen henkilöistä, joilla on suurin lääketieteellinen riski vakavalle koronataudille.

Ensimmäisenä ovat 70–79-vuotiaat, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin, toisena 18–69-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat ja kolmantena 60–69-vuotiaat, jotka eivät kuulu riskiryhmiin.

Tampereen kaupungin vastaanottotoiminnan apulaisylilääkäri Jukka Karjalainen kertoi maanantaina, että Tampereella tehdään parhaillaan järjestelyjä, jotta 70–79-vuotiaita voidaan ryhtyä rokottamaan mahdollisimman pian.

Tiistaina Tampereen kaupunki tiedotti, että ajanvarausjärjestelmä on avattu. Rokotuksia annetaan ajanvarauksella arkipäivisin terveysasemilla ja Hatanpään laboratoriossa. Ajan varaamista suositellaan ensisijaisesti verkossa osoitteessa tampere.fi/koronarokotukset. Jos verkkoajanvarausta ei pysty käyttämään, voi soittaa numeroon 03 5657 0023 kello 7–22.

Orivesiläiset voivat varata ajan myös soittamalla terveydenkeskuksen ajanvarauspuhelimeen 03 5657 5777. Soittaa voi maanantaista perjantaihin kello 12–13.

Rokotusresursseja on myös lisätty, ja Hatanpään laboratoriolle avataan 20. heinäkuuta walk in -rokotuspiste, johon voi saapua ilman ajanvarausta. Hatanpään walk in -rokotuspiste on ensisijaisesti suunnattu neljättä rokotetta hakeville 70–79-vuotiaille, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin.

Mitä?

Keitä rokotetaan?

Koronarokotuksen saavat kaikki yli 5-vuotiaat.

Toisen rokotteen voi ottaa, kun ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa.

Kolmannen rokotusannoksen voivat saada 12–17-vuotiaat riskiryhmään kuuluvat, joiden toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta, 18–59-vuotiaat, joiden toisesta annoksesta on kulunut vähintään neljä kuukautta sekä kaikki 60 vuotta täyttäneet.

Neljännen koronarokotteen voivat ottaa ne 12 vuotta täyttäneet, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt. Tehoste voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta.

Neljättä annosta suositellaan kaikille 80 vuotta täyttäneille sekä iäkkäiden hoivakodeissa asuville, kun kolmannesta rokotuksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Neljättä annosta suositellaan niille yli 70-vuotiaille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä, kun kolmannesta rokotuksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta ja muille yli 70-vuotiaille, joiden terveys ja toimintakyky on heikentynyt ja jotka eivät selviä yksin kotona. Neljäs rokote voidaan antaa, kun kolmannesta rokotuksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Neljättä annosta suositellaan lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville 70–79 -vuotiaille.

Viidennen koronarokotteen voivat ottaa ne 12 vuotta täyttäneet, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt. Tehoste voidaan antaa, kun neljännestä annoksesta on kulunut 4–6 kuukautta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut