Tampere varautuu THL:n muuttuvaan suositukseen: Yli 60-vuotiaiden neljännet korona­rokotukset voisivat alkaa heti

Ennakkotietojen mukaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitos aikoo suositella neljänsien koronarokotusten laajentamista syyskuun alusta alkaen.

Perusterveiden 60-vuotiaiden ei kannata vielä yrittää varata itselleen neljättä koronarokotetta. Nämä koronarokoteannokset kuvattiin Ratinan rokotuspisteellä toukokuussa 2021.

14.7. 17:36

Aamulehti

Tampereen kaupungilla on valmius aloittaa yli 60-vuotiaiden neljännet koronarokotukset heti, kun Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) muuttaa suositustaan, kertoo vastaanottotoiminnan apulaisylilääkäri Jukka Karjalainen Tampereen kaupungilta.

”Tampere pyrkii olemaan valmiina heti, kun THL antaa asiasta virallisen ohjeistuksen”, Karjalainen sanoo.

THL kertoi viime viikolla, että se aikoo suositella rokotusten neljänsien annosten laajentamista loppukesästä. Ennakkotietojen mukaan THL tulee suosittelemaan neljänsiä koronavirus­rokotteita jaettavaksi yli 60-vuotiaille ja koronan riskiryhmiin kuuluville 12–59-vuotiaille syyskuun alusta lähtien.

Lue lisää: EU kehottaa jäsenvaltioita antamaan välittömästi neljännen koronarokotteen yli 60-vuotiaille – Suomi aikoo antaa piikit vasta syyskuussa

Lopullisen suosituksen on ilmoitettu valmistuvan viimeistään elokuun alussa. Vielä neljänsiä rokoteannoksia ei siis voida antaa perusterveille yli 60-vuotiaille.

Tällä hetkellä THL suosittelee neljättä rokoteannosta vaikean koronataudin riskin suhteen haavoittuville väestöryhmille eli 80 vuotta täyttäneille sekä riskiryhmiin kuuluville 70–79-vuotiaille.

Lisäksi neljänsiä rokoteannoksia suositellaan iäkkäiden hoivakodeissa asuville ja iäkkäille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä sekä muillekin iäkkäille, joiden terveys ja toimintakyky ovat vastaavasti heikentyneet.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut