Matkustamiseen liittyvät koronatoimet Suomen rajoilla päättyvät heinäkuun alussa

Suomesta ulkomaille matkustavien pitää edelleen tarkistaa mahdolliset kohdemaan rajoitukset.

Tornion ja Haaparannan välisellä Suomen ja Ruotsin rajanylityspaikalla rajavartija tarkasti paperit perjantaina 14. toukokuuta 2021. Koronarajoitukset ulkorajaliikenteessä päättyvät kuun vaihteessa.

30.6. 11:07 | Päivitetty 30.6. 11:29

Helsinki

Koronapandemiaan liittyvät terveysturvallisuustoimet Suomen rajanylityspisteillä päättyvät huomenna, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Matkustajien ei enää tarvitse esittää koronarokotuksiin tai sairastettuun tautiin liittyviä todistuksia maahan tultaessa. Myöskään koronatestissä ei tarvitse käydä. Terveysturvallisuustoimien päättyminen koskee sekä sisä- että ulkorajoja.

Terveystoimet EU- tai Schengen-alueen sisärajoilla perustuivat tartuntatautilain pykäliin, joiden voimassaolo päättyy tänään. Pykälien voimassaoloa ei jatketa, sillä niillä ei ole enää merkitystä pandemian leviämisen ehkäisyssä. Ulkorajoja koskevat kuitenkin tavanomaiset maahantulorajoitukset.

Vaikka terveysturvallisuustoimet Suomen rajoilla päättyvät, voivat muut maat edelleen rajoittaa matkustamista pandemian takia. Suomesta ulkomaille matkustavien pitää tarkistaa matkustamiseen mahdollisesti liittyvät rajoitukset kohdemaan viranomaisilta. Jotkut maat saattavat vaatia esimerkiksi EU:n digitaalista koronatodistusta maahan pääsemiseksi. EU:n digitaalisia koronatodistuksia myönnetään matkustuskäyttöön ainakin kesäkuun 2023 loppuun asti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut