Etätyösuositus poistuu Pirkanmaalta – Johtajaylilääkäri Sand: ”Korona-ajasta kannattaa ottaa oppia etätyön suhteen”

Sairaalahoitoa tarvitsevien potilaiden määrä vähentynyt. Taysissa on keskiviikkona 16 potilasta koronan takia vuodeosastoilla. Päivittäin sairaalahoitoon koronan vuoksi saapuvien ihmisten määrä on puolittunut.

Pirkanmaalla koronarajoituksia ja -suosituksia on purettu asteittain. Nyt aika oli oikea etätyösuosituksen purkamiselle, sanoo Taysin johtajaylilääkäri Juhani Sand. Hänet kuvattiin Taysilla marraskuussa 2021.

4.5. 12:36 | Päivitetty 4.5. 20:05

Aamulehti

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä eli koronanyrkki on poistanut koronasta johtuvan etätyösuosituksen. Tampereen yliopistollinen sairaala Tays kertoo Twitterissä, että asiasta on linjattu ilman erillistä kokousta.

”Rajoituksia ja suosituksia on purettu asteittain. Viimeksi purettiin maskisuosituksia ja etätyösuositus jäi, mutta nyt oli sopiva hetki purkaa sekin”, Tampereen yliopistollisen sairaalan johtajaylilääkäri Juhani Sand sanoo.

Ennen suosituksen poistamista Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella käytössä oli niin kutsuttu hybridisuositus, jossa työnantajia kehotettiin suosimaan mallia, jossa osa työntekijöistä on lähitöissä ja osa etätöissä. Sand uskoo, että etätyö jatkuu vielä osittain, mutta pandemia ei ole enää sen peruste.

”Työnantajat määrittelevät itse, missä suhteessa on etä- ja lähityötä. Korona-ajasta kannattaa ottaa oppia etätyön suhteen, niin sen hyvistä kuin huonoistakin puolista”, hän sanoo.

Koronatilanne on Taysin mukaan kehittynyt hyvään suuntaan ja sairaalahoitoa tarvitsevien potilaiden määrä vähentynyt. Sandin mukaan potilaita tulee tällä hetkellä koronan vuoksi sairaalahoitoon noin neljä päivässä, kun aiemmin heitä tuli useamman kuukauden ajan kahdeksan päivässä. Taysissa on keskiviikkona 16 potilasta koronan takia vuodeosastoilla. Tehohohoitoa koronataudin vuoksi ovat tarvinneet viime päivinä vain yksittäiset ihmiset.

Pirkanmaan koronanyrkki luopui huhtikuussa säännöllisistä kokoontumisista, ja kokoontuu ainoastaan tarvittaessa.

Etätyösuosituksesta luopuminen on kirjattu myös Taysin sivuille koosteeseen alueellisista koronarajoituksista ja -suosituksista. Sandin mukaan sivuille päivitetään edelleen ajantasaisesti kaikki ohjeet koronaan liittyen.

Päivitetty 4.5.2022 kello 20.05: Lisätty Juhani Sandin kommentit.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut