THL poisti yleisen maskisuosituksen Suomesta – Tays toppuuttelee: Pirkanmaalla yhä maskisuositus

Maskisuosituksesta luovutaan muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, kerrotaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta. Tampereen yliopistollinen sairaala tviittasi pian tiedotteen jälkeen, että Pirkanmaalla on silti yhä alueellinen maskisuositus.

Kasvomaskien käytön suosituksia lievennetään.

14.4. 10:17 | Päivitetty 14.4. 11:58

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on poistanut yleisen maskisuosituksen Suomesta. Maskia voi THL:n mukaan käyttää edelleen oman harkinnan mukaan.

THL nimeää maskisuosituksen poistoon kolme poikkeusta. Kasvomaskin käyttöä suositellaan edelleen julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä niille, jotka hakeutuvat koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin. Samoin maskia on syytä käyttää niiden, joilla on hengitystieinfektion oireita, mutta kodin ulkopuolella liikkuminen on välttämätöntä. Maskisuositus jatkuu myös niille, jotka tietävät altistuneensa koronavirukselle esimerkiksi kotona, eivätkä kodin ulkopuoliset lähikontaktit ole vältettävissä.

THL:n ylilääkäri Otto Helve korostaa tiedotteessa, että maskin käytön jatkaminen on hyvä ajatus erityisesti rokottamattomille 12 vuotta täyttäneille sekä kaikille, joilla on riski saada vaikea koronatauti rokotuksista riippumatta.

Tampereen yliopistollinen sairaala (Tays) kiirehti THL:n tiedotteen jälkeen muistuttamaan Twitterissä, että Pirkanmaalla alueellinen maskisuositus on edelleen voimassa, ja se on voimassa niin kauan kuin alueellinen pandemiaohjausryhmä poistaa sen.

Päivitys 14.4.2022 kello 11.56: Juttuun on lisätty Taysin tiedote Pirkanmaan alueellisesta maskisuosituksesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut