Pirkanmaan koronatilanne juuri nyt: Maskisuositus jatkuu paitsi kouluissa – viime viikolla 3 419 uutta todettua koronatartuntaa

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä kokoontuu nykyään kahden viikon välein. Viimeisimmät tiedot kerrottiin 12. huhtikuuta.

Tältä näyttivät koronatestausputkilot Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa 29. heinäkuuta vuonna 2021. Testauskäytännöt muuttuivat laajasti vuoden vaihteen jälkeen. Tampereen yliopistollinen sairaala lopetti päivittäisten, positiivisten laboratoriotestattujen näytteiden määrän kertomisen, sillä se ei enää vastannut todellista viruksen määrää väestössä.

12.4. 14:57 | Päivitetty 12.4. 15:05

Aamulehti

Yli 12-vuotiaiden maskisuositus jatkuu Pirkanmaalla, mutta koulutyössä eli perusopetuksessa ja toisella asteella maskien käytöstä voidaan luopua.

Päätöksestä kertoi Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä eli koronanyrkki tiistaina tiedotteellaan ennen tiedotustilaisuuttaan. Nyrkki muistuttaa, että oppilas voi halutessaan käyttää maskia ja opetushenkilökunnan maskinkäytöstä päättää työnantaja.

Kokonaiskoronatilanne Pirkanmaalla on pysynyt ryhmän mukaan melko tasaisena helmikuusta alkaen. Muun muassa alle 40-vuotiaiden tartuntamäärät ovat laskussa.

Kuitenkin koronapotilaita tulee sairaalaan edelleen, Taysiin 8–9 päivittäin.

”Tällä hetkellä hoidossa on nelisenkymmentä koronapotilasta. Viime viikolla diagnosoitiin laboratorioissa 3 419 uutta koronatartuntaa”, koronanyrkki kertoo tiedotteessaan.

”Hygienia kirkkaana mielessä”

Kun maskeista aletaan luopua, hygienian merkitys nousee korkeaksi.

"Maskeista luovuttaessa oleellista on muistaa, että hengitystieinfektio-oireisena ollaan pois koulusta, kunnes oireet ovat selvästi lieventymässä. Oireisena voi tehdä kotitestin. Jos on korona, koulutusta tulee olla pois vähintään viisi vuorokautta ja palata vasta, kun ei ole kuumetta, ja muutkin oireet ovat lieventyneet. Hyvä käsi- ja yskimishygienia kannattaa pitää edelleen kirkkaana mielessä, ylilääkäri Jaana Syrjänen Taysista sanoo tiedotteessa.

Maskisuositus

Yli 12-vuotiaiden yleinen maskisuositus jatkuu Pirkanmaalla, koronanyrkki kertoi 12.4. Suositus poistuu perusopetuksen ja toisen asteen oppilailta.

Maskin käyttöä suositellaan siis julkisissa sisätiloissa, joissa oleskelee tai liikkuu ihmisiä sekä kaikessa julkisessa liikenteessä ja takseissa.

Maskia suositellaan edelleen työpaikoilla lähityössä. Työnantaja vastaa työturvallisuudesta ja voi velvoittaa maskin käyttöön työpaikalla. Sosiaali- ja terveydenhuollossa on toistaiseksi voimassa yleinen maskisuositus kaikissa tiloissa.

Ulkotiloissa maskia suositellaan käytettäväksi tilanteissa, joissa syntyy pitkäkestoisia ruuhkia, jolloin liikkuminen vaikeutuu.

Lähde: Tays

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut