Kiinassa tuhansia uusia koronatartuntoja – Shenzhenin miljoonakaupunkiin koronasulku

Asukkaat jonottavat koronatestiin Jilinissä Kiinan koillisosassa lauantaina 12. maaliskuuta.

13.3. 10:26 | Päivitetty 13.3. 15:27

Kiina on jälleen kiristänyt koronatoimiaan. Pahentuneen tautitilanteen vuoksi määrätty koronasulku koskee miljoonia ihmisiä.

Kiinassa rekisteröitiin sunnuntaina liki 3 400 uutta koronatartuntaa. Määrä on merkittävä, sillä Kiinassa ei ole liki kahteen vuoteen rekisteröity näin suurta määrää tartuntoja.

Muun muassa Shanghaissa on pistetty kiinni kouluja, Jilinin kaupunki on suljettu osittain ja Yanji lähellä Pohjois-Korean rajaa kokonaan. Yanjissa on liki 700 000 asukasta.

Myös noin 17 miljoonan ihmisen Shenzhenin miljoonakaupunkiin on julistettu koronasulku. Asukkaita on kehotettu pysymään kotona. Jo aikaisemmin kaikki sellaiset paikat ja kaupat, joiden aukiolo ei ole välttämätöntä, on suljettu.

Shenzhenissä sijaitsevat muun muassa teknologiajätti Huawein ja peli- ja viihdejätti Tencentin pääkonttorit.

Tiukka nollatoleranssi

Yhteensä omikron- ja deltavariantin tartuntoja on todettu parissakymmenessä Kiinan maakunnassa.

Tartuntojen leviämisellä on ollut myös poliittisia seurauksia: sekä Jilinin kaupunginjohtaja että Changchunin terveysviranomaisten johtaja saivat potkut jo lauantaina. Changchunin yhdeksänmiljoonainen kaupunki pantiin koronasulkuun perjantaina.

Kiina noudattaa tiukkaa nollatoleranssia koronan leviämisen estämisessä. Useat viranomaiset ovat kuitenkin esittäneet politiikan lieventämistä, koska toistuvat laajat koronasulut vahingoittavat taloutta.

Päivitetty 13.3.2022 kello 15.26: Lisätty tieto Shenzhenin koronasulusta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut