Koronanyrkki: Omikron-aalto jatkuu entisellään Pirkanmaalla – potilasmäärä on edellisten viikkojen tasolla

Taysin erikoissairaanhoidon potilasmäärä on edellisten viikkojen tasolla. Keskimäärin sairaalaan tulee kahdeksan uutta koronapotilasta päivässä.

Aamulehti vieraili Taysin koronaosastolla 5. tammikuuta 2022. Kuvassa sairaanhoitajat Lumi Järvelin (takana) ja Tiina Ojala.

1.3. 14:49

Aamulehti

Taysin erityisvastuualueella on potilaita sairaalahoidossa enemmän kuin muilla erityisvastuualueilla asukasmäärään suhteutettuna, kerrotaan Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän eli koronanyrkin tiedotteessa.

Tiistaiaamuna Taysissa oli koronan vuoksi osastohoidossa 36 koronapotilasta ja tehohoidossa alle viisi koronapotilasta. Lisäksi hoidossa on jatkuvasti muita potilaita, joilla korona on sivudiagnoosi.

Positiivisten testitulosten määrä ja ilmaantuvuus ovat pysyneet ennallaan. Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin 3 799 koronatartuntaa. Viime viikolla Fimlabissa tutkittiin 4 740 näytettä.

Pirkanmaalaisista yli 18-vuotiaista yhden koronarokotteen on saanut 89,9 prosenttia, kaksi rokotetta 87,5 ja kolme rokotetta 59,3 prosenttia. Kolmatta rokoteannosta suositellaan edelleen, sillä se antaa pitempikestoisemman suojan vaikeaa tautimuotoa vastaan, muistuttaa Taysin ylilääkäri Jaana Syrjänen.

Pandemiaohjausryhmä kokoontuu seuraavan kerran 15. maaliskuuta. Tähän asti koronanyrkki on kokoontunut viikoittain.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut