Pirkanmaalla on varmistunut 927 uutta koronavirustartuntaa - Koronavirus - Aamulehti

Pirkanmaalla on varmistunut 927 uutta koronavirustartuntaa – korkein lukema koko epidemian ajalta

Koko epidemian aikana Pirkanmaalla on perjantaihin mennessä raportoitu yhteensä 29 005 koronatartuntaa.

Näin koronavirustestaus sujui Meilahdessa Helsingissä elokuussa 2020.

14.1. 9:48 | Päivitetty 14.1. 13:11

Aamulehti

Pirkanmaalla on todettu 927 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Tampereen yliopistollinen sairaala (Tays) perjantaina. Lukema on korkein päiväkohtainen uusien tartuntojen määrä Pirkanmaalla koko epidemian ajalta.

Koska testauskäytännöt ovat muuttuneet, eikä kaikkia lieväoireisia enää testata, todellinen tartuntojen määrä on todennäköisesti korkeampi.

Päivittäisissä tartuntamäärissä on ollut viime aikoina hajontaa. Taysin infektiolääkäri Jaana Syrjänen totesi Aamulehdelle pari viikkoa sitten, että lukuja kannattaa seurata viikkotasolla, ei niinkään päivittäin.

Lue lisää: Kaikki koronaviruksesta: Suomessa todettu 9 582 uutta koronatartuntaa – Taysin erityisvastuualueella 107 henkilöä hoidossa

Esimerkiksi ajalla 7.–13.1. Tays raportoi Pirkanmaalle yhteensä 4 031 tartuntaa. Keskimäärin tartuntoja on todettu siis 576 päivässä. Tätä edeltävän viikon ajalta 31.12.–6.1. Tays kertoi kaikkiaan 3 559 tartunnasta.

Koko epidemian aikana Pirkanmaalla on perjantaihin mennessä raportoitu yhteensä 29 005 koronatartuntaa.

Odotetaan uusia linjauksia

Hallitukselta odotetaan perjantaina linjauksia siitä, mitä koronatilanteen hoidossa täytyy ottaa avuksi. Ennakkotietojen mukaan koronaministeriryhmä käsittelisi ainakin anniskeluravintoloiden aukioloa. Harkittavana on saattaa olla myös valmiuslakiin liittyviä toimia.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) esitteli torstaina muuttuneen karanteeni­ohjeistuksen. Jatkossa karanteenin kesto on 5–10 päivää. Tarkemmin karanteenin keston ratkaisee tartuntatautilääkäri.

Lue lisää: Tästä löydät kaikki Pirkanmaan voimassa olevat koronaohjeet – Mitä nyt saa tehdä, mikä kaikki on auki ja milloin on syytä mennä testiin?

Sosiaali- ja terveysministeriö kertoi torstaina suosittelevansa koronan kotitestiä erityisesti lieväoireisille. Koronalle altistuneita kehotetaan tekemään kotitesti vähintään kahdesti kolmen päivän välein. Oireettomia STM ohjeistaa käyttämään juuri oireettomille tarkoitettuja kotitestejä.

Lue lisää: Jokaisen flunssaoireisen kannattaa suhtautua tautiin todennäköisenä omikron-tartuntana ja toimia sen mukaan

Suurta mutta vakaata

Tehohoidon kuormitus on Suomessa yhä suurta, mutta suhteellisen vakaata, kertoi STM torstaina. Toisaalta erikoissairaanhoidon vuodeosastohoidon tarve on kasvanut huomattavasti.

STM:n mukaan erikoissairaanhoidon vuodeosastoilla oli keskiviikkona 311 koronapotilasta. Viikkoa aiemmin lukema oli 239. STM:n arvion mukaan 20–25 prosenttia erikoissairaanhoidon koronapotilaista on sairaalassa ensisijaisesti muun syyn takia.

Taysin erityisvastuualueella sairaalahoidossa on THL:n tietojen mukaan perjantaina 107 koronapotilasta. Heistä 61 oli erikoissairaanhoidon osastoilla. Taysin erityisvastuualueeseen kuuluvat Pirkanmaa, Kanta-Häme ja Etelä-Pohjanmaa.

Päivitetty 14.1.2022 kello 13.10: Päivitetty juttuun tuorein tieto koronapotilaiden määrästä Taysin erityisvastuualueella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut