Toistuva rokotevälin lyhentäminen ei ole kestävä ratkaisu torjua pandemiaa – Tarvitsemme parempia rokotteita, joiden suoja kestää pitempään

Analyysi: Kansalaiset ovat kyllästyneet pitkään jatkuneeseen epidemiaan sekä alati vaihtuviin määräyksiin, epäselviin suosituksiin ja sekavaan viestintään. Sekava tilanne epidemian torjunnan johdossa Suomessa on saatava kuntoon, Aamulehden toimittaja Vesa Vanhalakka kirjoittaa.

Vaikka tautitapausten määrä on tällä hetkellä Suomessa ennätyslukemissa, tehohoitopotilaiden määrä on ollut jo pitkään ollut melko vakaa. Se kertoo siitä, että rokotukset suojaavat yhä hyvin vakavalta taudilta. Kuva Taysin korona-osastolla otettiin 5. tammikuuta. Kuvassa sairaanhoitajat Lumi Järvelin (takana) ja Tiina Ojala.

14.1. 6:30

Aamulehti

Olemme viime aikoina saaneet usein kuulla, että tehokkain keino estää vaikeaa koronavirustautia on väestön laajamittainen rokottaminen. Tämä on varmasti totta.

Mahdollisimman korkea rokotuskattavuus ja rokotussuojan ylläpito ovat edelleen epidemian torjunnan keskeinen kulmakivi ja keino päästä ulos epidemiasta. Myös tämä on totta. Kolmas rokotus vahvistaa suojaa vakavaa tautimuotoa vastaan. Se kannattaa ottaa, sillä tapausmäärien hurja kasvu Suomessa kertoo, että myös kaksi rokoteannosta saaneiden suoja tartuntaa vastaan on hiipunut.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut