Pirkanmaan koronaluvut 12.1.2022 - Koronavirus - Aamulehti

Pirkanmaalla 703 uutta koronatartuntaa – viimeisen viikon ajan keskimäärin 547 uutta tartuntaa päivässä

Viimeisen seitsemän päivän aikana uusia tartuntoja on todettu vähän enemmän kuin edellisen viikon jakson aikana. Taysin erityisvastuualueella sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä on noussut viime viikosta.

Sairaanhoitaja Tiina Tähtinen antoi kesällä koronarokotuksia Ratinan joukkorokotuspisteellä Tampereella. Tällä hetkellä Tampereella annetaan kolmansia rokotuksia kaikille 18 vuotta täyttäneille, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään neljä kuukautta.

12.1. 9:39

Aamulehti

Pirkanmaalla todettiin tiistaina 703 uutta koronavirustartuntaa, Tampereen yliopistollinen sairaala kertoi keskiviikkona aamulla.

Koko epidemian aikana Pirkanmaalla on raportoitu nyt yhteensä 27 284 koronatartuntaa.

Päivittäisissä luvuissa on ollut viime aikoina suurta hajontaa. Taysin infektiolääkäri Jaana Syrjänen totesi Aamulehdelle pari viikkoa sitten, että lukuja kannattaa seurata viikkotasolla, ei niinkään päivittäin.

Viimeisen seitsemän päivän aikana Tays on kertonut yhteensä 3 828 uudesta tartunnasta, eli tartuntoja on todettu keskimäärin 547 päivässä. Edellisten seitsemän päivän aikana 30.12.–5.1. Tays kertoi keskimäärin 504 uudesta tartunnasta päivässä.

Sairaalahoidossa olevien määrä noussut

Taysin erityisvastuualueella sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä on noussut viime viikosta.

THL:n mukaan alueella oli maanantaina 10. tammikuuta perusterveydenhuollon vuodeosastoilla 25 koronapotilasta, erikoissairaanhoidon vuodeosastoilla 52 koronapotilasta ja tehohoidossa 10 koronapotilasta.

Erityisesti erikoissairaanhoidon vuodeosastoilla olevien koronapotilaiden määrä on noussut sen jälkeen, kun THL kertoi luvuista 7. tammikuuta. Tuolloin erikoissairaanhoidon osastoilla oli Taysin erityisvastuualueella 40 koronapotilasta.

Korjaus 12.1. kello 10.14: Juttuun on korjattu tieto siitä, että THL on kertonut tuoreimmat luvut Taysin erityisvastuualueella sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrästä viimeksi 10. tammikuuta eikä 12. tammikuuta, kuten jutussa aiemmin luki.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut