Pirkkalan varussotilailla kahdeksan uutta koronatartuntaa - Koronavirus - Aamulehti

Satakunnan Lennostossa 8 uutta koronatartuntaa varussotilailla – Lomat on porrastettu ja vierailuja rajoitettu

Pirkkalan varussotilailla on kahdeksan koronatartuntaa. Koko Puolustusvoimissa tartuntoja on noin 760. Rajoitustoimia jatketaan samaan tapaan kuin viime vuonna.

Satakunnan lennoston Pirkkalan tukikohdassa on maskipakko. Kuva sotilasvalatilaisuudesta 12. helmikuuta 2021.

11.1. 16:19

Aamulehti

Alkuvuoden aikana Satakunnan lennoston Pirkkalan tukikohdassa varussotilailla on todettu kahdeksan koronavirustartuntaa. Esikuntapäällikkö Harri Saarinen kertoi koronatilanteesta Aamulehdelle sähköpostitse.

Harri Saarisen mukaan Pirkkalan tukikohdassa pyritään estämään tartuntoja niin, että varussotilaat ja heidän kouluttajansa on jaettu koronakohortteihin, ja näiden kohorttien välinen kanssakäyminen minimoidaan. Kohortit lomailevat porrastetusti. Jos kouluttajilla tai varussotilailla havaitaan koronatartuntoja tai -altistumisia, kyseiset henkilöt eristetään muista. Näin tehtiin viime vuonnakin.

”Kohortoinnin lisäksi meillä on käytössä maskipakko sisätiloissa sekä tapauskohtaisesti ulkona järjestettävissä tapahtumissa. Käsidesiä on saatavilla kaikissa sisätiloissa. Olemme lisäksi rajoittaneet omien tapahtumien toteutusta sekä vierailijoiden määrää lennostossa”, Saarinen kirjoittaa.

Pirkkalassa tukikohdassa palvelee nyt yhteensä 268 varussotilasta.

Puolustusvoimien lääkintähuolto rokottaa Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen palkatun henkilöstön ja varussotilaat.

Porin prikaatissa tartuntamäärät tuplaantuivat viikonlopussa

Puolustusvoimissa on todettu tämän vuoden alusta alkaen liki 760 varmistettua koronavirustartuntaa. Tartunnan saaneista reilut 620 on varussotilaita ja reilut 134 henkilökuntaan kuuluvia, Puolustusvoimat kertoo.

Henkilökunnan tartuntoja Puolustusvoimat ei ilmoita osastoittain. Puolustusvoimat ilmoittaa, että koko henkilökunnassa tämän vuoden alusta lähtien koronatartunnan on saanut 134. Viime vuonna henkilökunnan koronatartuntoja oli 368.

Satakunnan Kansa uutisoi eilen, että viikonlopun aikana Porin prikaatissa oli todettu yhteensä 56 uutta koronavirustartuntatapausta varussotilailla.

Koronatilanne on heikentynyt nopeasti, sillä viime viikolla Porin prikaatissa todettiin perjantaihin mennessä 48 uutta tartuntaa. Tartuntamäärät siis tuplaantuivat viikonlopun aikana.

Tällä hetkellä Porin prikaatissa palvelusjaksolla olevilla varussotilailla on yhteensä 104 koronavirustautitapausta. Niistä 24 on Säkylässä ja 80 Niinisalossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut