Mitkä luokat joutuvat etäopetukseen? - Koronavirus - Aamulehti

STM:n Varhila HS:lle: 1.–3. luokkia ja esikoulua ei esitetä etäopetukseen

Nykylaki turvaa 1.–3. luokkien, varhaiskasvatuksen ja erityisoppilaiden lähiopetuksen, kansliapäällikkö toteaa.

Kansliapäällikkö Kirsi Varhila kuvattuna 2. joulukuuta 2021.

6.1. 16:01

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila sanoo, että laki turvaa esikoulun sekä 1.–3. luokkien lähiopetuksen eikä ministeriö esitä niiden siirtämistä etäopetukseen.

”Laki turvaa esikoulun ja 1–3 luokkien ja erityisen opetuksen oppilaiden lähiopetuksen ja sitä ei ole tarkoitus esittää etäopetukseen”, Varhila viestittää.

Keskiviikkona uutisoitiin, että ministeriö ehdottaa koulujen kevätlukukauden aloittamista etäopetusjaksolla.

Lue lisää: STM aikoo ehdottaa koulujen siirtymistä etäopetukseen – Hallitus pohtii myös ravintoloiden täyssulkua

Helsingin Sanomien tietojen mukaan koronaministeriryhmä kokoontuu perjantaina kello 14, ja sen asialistalla on muun muassa mahdollinen etäopetukseen siirtyminen.

Kuka päättää?

Perustusopetuslain mukaan etäopetukseen siirtymisestä päättää opetuksen järjestäjä. Sosiaali- ja terveysministeriö voi kuitenkin antaa ohjeen etäopetukseen siirtymisestä tartuntatautilain nojalla.

Lain mukaan etäopetukseen ei voida määrätä esiopetuksen oppilaita eikä perusopetuksen 1–3 vuosiluokkien oppilaita. Ministeriö ei ole esittämässä perusopetuslakiin muutosta, joten esiopetuksen ja 1–3 vuosiluokkien oppilaita ei ole mahdollista siirtää etäopetukseen.

Etäopetukseen siirtymisen lisäksi sosiaali- ja terveysministeriö ehdottaa lainmuutosta, jolla ravintolat suljettaisiin tilapäisesti kokonaan.

Se aikoo myös lähettää kunnille ja aluehallintovirastoille ohjeen, jossa kehotetaan sulkemaan tilat väliaikaisesti tartuntatautilain 58 g:n nojalla.

Ministeriö siis suosittaa, että viranomaiset sulkevat kaikki yleisölle avoimet tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut asiakas-, osallistuja- ja odotustilat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut