Hatanpäällä rokotetaan loppiaisena myös ilman ajanvarausta - Koronavirus - Aamulehti

Mistä ja milloin koronarokotteen saa Tampereella? Hatanpäällä rokotetaan loppiaisena ilman ajanvarausta – katso kaikki rokotuksista tästä

Aikoja on torstain lisäksi varattavissa runsaasti muillekin päiville niin terveysasemille kuin Hatanpään koronarokotusyksikköön. Tähän artikkeliin on koottu, mistä, milloin ja kuka saa nyt rokotteen Tampereella.

Rokotustalkoot ovat Tampereella hyvässä vauhdissa. Kaupungin lisäksi koronarokotuksia antaa kahdeksan työterveysyritystä, joiden kanssa Tampere on tehnyt sopimuksen. Kuvassa on influenssarokote, joka on kuvattu 29. joulukuuta 2021 Finlan työterveydessä.

5.1. 18:50

Aamulehti

Tampereella koronarokotukset jatkuvat myös loppiaisena. Torstaina 6. tammikuuta Hatanpään koronarokotusyksikössä annetaan koronarokotuksia ilman ajanvarausta.

Kaupunki on saanut rekrytoitua uusia rokottajia, minkä vuoksi rokotusaikoja pystytään avaamaan lisää. Tavoitteena on edetä rokotuksissa ikäjärjestyksessä vanhimmasta nuorimpaan.

Kuka saa rokotuksen?

Ensimmäisen koronarokotuksen saavat kaikki yli 12-vuotiaat. Toisen rokotteen voi ottaa, kun ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa.

Rokotteen saavat myös riskiryhmiin kuuluvat 5–11-vuotiaat lapset ja ei-riskiryhmiin kuuluvat 5–11-vuotiaat, joiden lähipiirissä on vakavasti immuunipuutteisia henkilöitä. Heidän rokotuksensa on keskitetty Hatanpään koronarokotusyksikköön ja rokotukseen pitää varata etukäteen aika.

Kaikkien 5–11-vuotiaiden lasten koronarokotukset alkavat myöhemmin tammikuussa. Niistä tiedotetaan viimeistään 12. tammikuuta.

Koronarokotukset Tampereella

Ajanvarauksella

  • Rokotusajan voi varata verkossa tai puhelimitse numerosta 03 5657 0023. Numero on toiminnassa joka päivä kello 7–22.

  • Ajanvarauksella rokotuksen saa Hatanpään koronarokotusyksiköstä sekä terveysasemilta.

Ilman ajanvarausta

Ikäryhmittäiset rokotusillat jatkuvat seitsemällä terveysasemalla. Hatanpään, Hervannan (käynti rokotuspisteelle omasta ovesta), Kaukajärven, Lielahden, Linnainmaan, Tammelakeskuksen sekä Tipotien terveysasemilla rokotuksen saa ilman ajanvarausta seuraavasti:

  • 60 vuotta täyttäneet ja vanhemmat: ke 5.1.2022 klo 16–18

  • 55 vuotta täyttäneet ja vanhemmat: ma–to 10.–13.1.2022 klo 16–18

  • 50 vuotta täyttäneet ja vanhemmat: ma–to 17.–20.1.2022 klo 16–18

Hatanpään koronarokotusyksikössä annetaan koronarokotuksia ilman ajanvarausta kello 9–15 loppiaisena 6. tammikuuta.

Terveysasemien lisäksi rokotuksen saa ilman ajanvarausta Hervannan terveysaseman rokotuspisteeltä ma–to 10.–13.1.2022 klo 12–18. Rokotuspisteellä rokotuksia annetaan yli 12-vuotiaille. Pisteeseen kuljetaan omasta ovesta, joka on terveysaseman pääovelta 10 metriä eteenpäin kulman takana oikealla. Rokotukseen jonotetaan ulkona.

Kolmas ja neljäs rokote

Kolmannen rokotteen voivat saada yli 60-vuotiaat sekä lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 tai 2 kuuluvat yli 18-vuotiaat, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta.

18–59-vuotiaat voivat ottaa kolmannen annoksen, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään viisi kuukautta. Rokoteväliä voidaan lyhentää todennäköisesti tammikuun lopussa.

Neljättä rokoteannosta suositellaan niille yli 12-vuotiaille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt. Tehosteannos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta.

Mitä rokotetta annetaan?

Rokotuksissa käytetään tällä hetkellä pääsääntöisesti Modernan Spikevax-rokotetta, sillä Pfizerin Comirnaty-rokotetta on saatavilla vain pieniä määriä. Rokotussuojan on todettu tulevan rokotteiden ristiinkäytöllä paremmaksi kuin vain yhdellä rokotevalmisteella.

Saatavilla olevat Comirnaty-rokotteet käytetään tällä hetkellä alle 30-vuotiaiden miesten rokotuksiin, koska varovaisuusperiaatteen vuoksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ei suosittele heille Spikevax-rokotetta.

5–11-vuotiaat saavat Pfizerin Comirnaty-rokotteen, josta lapsille käytetään pienemmän annoksen sisältävää valmistetta.

Myös työterveys mukana

Tampereen kaupunki on tehnyt sopimuksen koronarokotusten antamisesta työterveyshuollon asiakkaille kahdeksan työterveysyrityksen kanssa. Mukana ovat Finla, Medisport, Mehiläinen, Aava, Pihlajalinna, Pirte, Terveystalo sekä Valmet-työterveys. Kaupunki antaa työterveysyrityksille koronarokotteet ja määrää rokotusjärjestyksen. Työterveysyritykset puolestaan tekevät sopimukset työnantajien kanssa.

Sopimuksen tehneet työnantajat tiedottavat rokotusmahdollisuudesta henkilöstölleen omissa kanavissaan. Työterveyshuollossa rokotteet saa samoin ehdoin ja aikavälein kuin kaupungin rokotuspisteissä.

Lue lisää: Tampere solmi lisää sopimuksia työterveyden korona­rokotuksista – myös Tampereella työskentelevät ulkopaikka­kuntalaiset voivat saada rokotteen

Täsmennys 6.1.2022 klo 15.54: Loppiaispäivänä rokotuksen sai ajanvarauksella Hatanpään, Hervannan, Kaukajärven, Linnainmaan, Tammelakeskuksen ja Tipotien terveysasemilta sekä Hatanpään koronarokotusyksiköstä, mutta muuten myös muilla kaupungin terveysasemilla rokotetaan ajanvarauksella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut