Avi päätti tilojen sulun jatkosta Pirkanmaalla - Koronavirus - Aamulehti

Avi: Rajoitukset jatkuvat Pirkanmaalla, mutta ulkotilaisuuksia saa pian järjestää – kuntosalit, padel ja tennis odottavat vielä päätöstä

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto antaa tilojen sulkua koskevan päätöksen perjantaina. Silloin selviää, mitä tiloja sulku ei enää koske.

Avi antaa perjantaina päätöksen, jonka myötä selviää, voivatko matalan riskin liikuntatilat, kuten padelhallit olla Pirkanmaalla taas auki 8. tammikuuta lähtien. Kuva on otettu marraskuussa Padel 247 -keskukselta Nokialta.

5.1. 16:21 | Päivitetty 5.1. 16:45

Aamulehti

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Punkalaitumen kuntien alueelle uutta päätöstä, joka koskee kokoontumisrajoitusta ja tilojen sulkua ajalle 8.–21. tammikuuta.

Päätöksellä kielletään edelleen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa mutta ei enää ulkotilassa.

Päätökset tehdään tartuntatautilain nojalla.

Lue lisää: Pirkanmaan koronanyrkki esittää tapahtuma- ja tilarajoituksiin jatkoa pienin lievennyksin

Lue lisää: Taysin johtajaylilääkäri: ”Avin kanssa keskustellaan, voisivatko kuntosalit avata” – katso koronanyrkin info tallenteelta

Tilojen sulkua koskeva määräys koskee 7. tammikuuta jälkeen tiloja aiempaa rajatummin. Rajoituksista ei voi vapautua käyttämällä koronapassia.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Marko Pukkinen kertoo, että tilojen sulun yksityiskohdista määrätään perjantaina annettavassa päätöksessä.

”Vielä ei ole päätetty, mitä sisätiloja rajoitukset eivät koske 7. tammikuuta jälkeen”, Pukkinen sanoo.

”Tulevassa päätöksessä sulku ei enää kohdistu ulkotiloihin. Se on muutos aikaisempaan. Voisi ajatella, että tämä antaa ainakin vaalityöntekijöille mahdollisuuden toteuttaa vaalityötä ulkona.”

Lue lisää: Kuntosalien ovet pysyvät kiinni Pirkanmaalla – Vaasan hallinto-oikeus ei taipunut yrittäjän vaatimukseen: ”Kyllä tästä jää tosi hämmentynyt olo”

Pukkisen mukaan päätöksen muut yksityiskohdat, kuten keskustelua herättänyt kuntosalien ja mailapelihallien avautuminen, vaativat lain tulkintaa ja asiasta on keskusteltava vielä muiden aluehallintovirastojen kanssa.

”Tässä on tarvetta mahdolliseen yhdenmukaistamiseen ja juridisen muotoilun pohtimiseen, jotta päätöksestä tulee yksiselitteinen.”

Rajoituksia kohdistuu 7. tammikuuta asti näihin tiloihin

Joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat.

Yleiset saunat sekä uimahallien, maauimaloiden ja kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat.

Tanssipaikat sekä kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin tai muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat.

Huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat.

Sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat.

Kauppakeskusten yleiset oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin.

Edellä mainitut tilat ovat suljettuina 7. tammikuuta asti.

Liikuntatilat voivat kuitenkin olla auki ammattiurheilijoille sekä vuonna 2004 ja sen jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan.

Muutoksena 7. tammikuuta asti voimassa olevaan päätökseen avi valmistelee päätöstä, jossa tilojen sulkua koskeva määräys kohdentuu tiloihin aiempaa rajatummin. Tämä päätös annetaan perjantaina 7. tammikuuta.

30. tammikuuta asti voimassa on lisäksi tilojen käyttöä rajoittava päätös, joka edellyttää terveysturvallisuudesta huolehtimista tilojen ollessa auki.

Päätös terveysturvallisuudesta huolehtimisesta koskee listattujen tilojen lisäksi myös muita asiakkaille ja osallistujille tarkoitettuja tiloja silloin, jos sisätilaa käytetään yli 10 henkilön tai ulkotilaa yli 50 henkilön samanaikaiseen oleskeluun.

Päivitys: 5.1. kello 16.44 juttuun on lisätty Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtajan Marko Pukkisen kommentit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut