Pirkanmaan koronanyrkki esittää tapahtuma- ja tilarajoituksiin jatkoa pienin lievennyksin

Viime viikolla Pirkanmaalla varmistui yhteensä hieman yli 3 200 koronavirustartuntaa. Pirkanmaan koronanyrkin mukaan ”tilannetta ei voida hallita enää tartunnan jäljityksen keinoilla.”

Aamulehti kuvasi Tampereen yliopistollisen sairaalan yllä 13. joulukuuta 2021.

4.1. 15:05 | Päivitetty 9.1. 14:55

Aamulehti

Tapahtuma- ja tilarajoituksia esitetään Pirkanmaalla jatkettaviksi pienillä lievennyksillä. Asiasta kertoo Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä eli koronanyrkki.

Koronanyrkki esittää aluehallintovirastolle, että tapahtumarajoitukset jatkuvat sisätiloissa 8.–22. tammikuuta. Esitys pohjaa tartuntatautilain 58d-pykälään.

Esityksen perusteella ulkotapahtumia voisi järjestää 8. tammikuuta alkaen. Koronanyrkki kuitenkin suosittelee, että ulkotapahtumissa ei olisi ruoka- tai juomatarjoilua, jotta maskeja voidaan käyttää koko tapahtuman ajan.

Lue lisää: Taysin johtajaylilääkäri: ”Avin kanssa keskustellaan, voisivatko kuntosalit avata” – katso koronanyrkin info tallenteelta

Lisäksi koronanyrkki esittää, että Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen luokittelemat korkean ja kohtalaisen riskin harrastus- ja virkistystilat pidetään suljettuina 8.–22. tammikuuta. Esitys pohjaa tartuntatautilain 58g-pykälään.

Tämä esitys koskisi esimerkiksi kuorolaulun, sisäliikuntapuistojen, kamppailulajien sekä joukkue- ja ryhmäliikunnan tiloja. Sen sijaan vähäisen riskin tilat, kuten yksilölajien harrastustilat ja kaikki lasten ja nuorten harrastusryhmien toiminta, voisivat toimia normaalisti turva- ja hygieniavaatimukset huomioiden.

Jäljityksen keinot eivät riitä

Pirkanmaalla todettiin viime viikolla 3 222 uutta koronavirustartuntaa. Koronanyrkin mukaan tartuntaluku ei enää heijasta todellista tautitapausten määrää. Viime viikon päättyessä koronan ilmaantuvuus oli Pirkanmaalla edellisen kahden viikon ajalta 911 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Koronanyrkin mukaan tartunnan lähde selvisi viime viikolla enää 19 prosentissa tapauksista. ”Tilannetta ei voida hallita enää tartunnan jäljityksen keinoilla”, koronanyrkin tiedotteessa todetaan.

Koronapotilaiden vuodeosastohoidon tarve on pysynyt Pirkanmaalla korkealla tasolla. Tehohoidon tarpeessa ei ole sen sijaan havaittavissa kasvua. Koronanyrkin mukaan sairaaloiden henkilökunnan sairastuminen on tällä hetkellä ”merkittävä riski”.

Ensimmäisen koronarokotusannoksen on Pirkanmaalla saanut nyt 88,5 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä. Kaksi rokotetta on saanut 84,4 prosenttia ja kolme rokotoetta 24,3 prosenttia yli 12-vuotiaista.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut