Pirkanmaalla tuhat tartuntaa kahdessa päivässä - Koronavirus - Aamulehti

Pirkanmaalla on todettu 437 uutta koronatartuntaa – kahdessa päivässä tasan 1 000 uutta tartuntaa

Tällä viikolla Tays on kertonut yhteensä 2 034 uudesta koronavirustartunnasta.

Kliinisen mikrobiologian erikoislääkäri Minna Paloniemi ja pakastin, jossa koronavirusnäytteitä säilytetään.

31.12.2021 9:29

Aamulehti

Pirkanmaalla todettiin torstaina analysoiduista näytteistä 437 uutta koronatartuntaa, Tampereen yliopistollinen sairaala kertoo perjantaiaamuna.

Tays raportoi keskiviikkona pandemia-ajan korkeimman päivittäisen tartuntalukeman, 645. Tays on alleviivannut sitä, että päivittäisten lukemien sijasta kannattaa tautimäärän kannalta seurata ennemmin viikoittaista lukemaa.

Tilastoinnissa saattaa olla päiväkohtaisia viiveitä. Tällä viikolla Tays on raportoinut viidessä päivässä 2 034 uudesta tartunnasta.

Viime viikolla, 20.–26. joulukuuta Tays raportoi kaikkiaan 1 560 tartunnasta ja viikkoa aikaisemmin, 13.–19. joulukuuta 1 700 tartunnasta.

Vaikka tartuntamäärät ovat nousseet merkittävästi joulukuun aikana, sairaalahoidon tarve on pysynyt Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän eli koronanyrkin mukaan suhteellisen tasaisena.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilaston mukaan Taysin erityisvastuualueella oli keskiviikkona sairaalahoidossa 53 koronapotilasta, joista 8 oli tehohoidossa. Sairaalahoidossa oli 11 koronapotilasta enemmän kuin maanantaina.

Lue lisää: Omikron on pian Pirkanmaan valtavirus, ja sairaala­kuormituksen kohtalon hetki voi olla vielä edessä – Nämä neljä seikkaa vihjailevat kuitenkin pandemian selättämisestä

Lue lisää: Keväällä lähes 2,5 miljoonan suomalaisen puhelimessa oli koronavilkku, mutta sitten sovelluksesta ei enää puhuttu – Taysin infektiolääkäri: ”Ei mitään arvoa tässä työssä”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut