Kuntosaliyrittäjä valitti avin sulkupäätöksestä - Koronavirus - Aamulehti

Kuntosaliyrittäjä valitti avin sulkupäätöksestä – nyt hän odottaa, että kuntosalit saavat avata ovensa myös Pirkanmaalla

Kuntosaliketjun yrittäjä Johanna Riihijärvi sai avata salinsa Oulussa ja Ylivieskassa yhdeksi päiväksi valitettuaan avin sulkupäätöksestä hallinto-oikeuteen. Nyt hän odottaa lupaa avata Pirkanmaan kuntosalit.

Valmentaja Susanne Manninen näytti Leena Rantaselle kyykyn mallia Tampereen Rantaperkiön Liikku-kuntosalilla viime keväänä.

30.12.2021 21:51

Aamulehti

Liikku-kuntosaliketjun yrittäjä Johanna Riihijärvi valitti kolmeen hallinto-oikeuteen aluehallintovirastojen päätöksistä sulkea kuntosalit koronatilanteen takia. Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden torstaina antamalla välipäätöksellä kuntosalit saivat sittenkin avata ovensa Pohjois-Pohjanmaalla.

Nyt Riihijärvi odottaa Pirkanmaan ja Satakunnan osalta hallinto-oikeuden päätöksiä. Hän uskoo, että kuntosalit saavat avata ovensa myös Pirkanmaalla. ”Ei ole oikeasuhtaista, että samalla kun ihmiset voivat käydä alennusmyynneissä, niin kuntosalilla käynti on estetty”, Riihijärvi sanoo.

Yrittäjä harmittelee, että perustuslaillinen oikeus elinkeinon harjoittamiseen on nyt estetty.

Vuodenvaihde uuden vuoden lupauksineen on kuntosaleille vuoden paras sesonki. ”Se mitä myydään tammikuussa, kumuloituu koko vuodelle.”

Kuntosalit auki vain yhden päivän

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden torstaina antama välipäätös koskee vain Pohjois-Suomen aluehallintoviraston antamaa sulkupäätöstä, joka on voimassa 31. joulukuuta asti.

Siten myös hallinto-oikeuden välipäätös on voimassa vuoden loppuun asti. Käytännössä kuntosalit ehtivät olla avoinna vain yhden päivän. Liikku avasi kuntosalinsa asiakkailleen Oulussa ja Ylivieskassa heti torstaina.

Pohjois-Suomen avi on tällä viikolla päättänyt tilojen sulun jatkosta 15. tammikuuta asti. Liikku kertoo tehneensä valituksen myös jatkomääräyksestä. Yritys odottaa hallinto-oikeudelta samanlaista päätöstä siitä. Riihijärvi uskoo, että kuntosalit saa pitää auki vuoden 2022 alussakin.

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päällikkö, ylituomari Mikko Pikkujämsä arvioi Kalevassa, että hallinto-oikeus tekee lopullisen päätöksen kuntosalien avaamisesta noin viikon päästä. ”Pyrimme osaltamme toimimaan nopeasti", Pikkujämsä sanoo haastattelussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut