Pirkanmaalla on todettu 563 uutta koronatartuntaa - Koronavirus - Aamulehti

Pirkanmaalla on todettu 563 uutta koronatartuntaa – näin luvut ovat kehittyneet

Pirkanmaan koronatartuntaluku ylitti nyt 20 000 rajan.

Tampere kertoi kolmansien koronarokotteiden laajemmasta jakelusta keskiviikkona 29. joulukuuta. Kuvassa rokotteelle jonottajia Hervannan pop-up-rokotepisteessä 21. joulukuuta.

30.12.2021 9:25

Aamulehti

Pirkanmaalla todettiin keskiviikkona analysoiduista näytteistä 563 uutta koronatartuntaa, Tampereen yliopistollinen sairaala kertoo torstaiaamuna.

Pirkanmaalla on koko pandemian aikana todettu nyt 20 488 tartuntaa.

Tays raportoi keskiviikkona pandemia-ajan korkeimman päivittäisen tartuntalukeman, 645. Toisaalta Tays on alleviivannut sitä, että päivittäisten lukemien sijasta kannattaa tautimäärän kannalta seurata ennemmin viikoittaista lukemaa.

Tilastoinnissa saattaa olla päiväkohtaisia viiveitä. Tällä viikolla Tays on raportoinut neljässä päivässä jo 1 597 uudesta tartunnasta.

Viime viikolla, 20.–26. joulukuuta Tays raportoi kaikkiaan 1 560 tartunnasta ja viikkoa aikaisemmin, 13.–19. joulukuuta 1 700 tartunnasta.

Vaikka tartuntamäärät ovat nousseet merkittävästi joulukuun aikana, sairaalahoidon tarve on pysynyt Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän eli koronanyrkin mukaan suhteellisen tasaisena.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilaston mukaan Taysin erityisvastuualueella oli keskiviikkona sairaalahoidossa 53 koronapotilasta, joista 8 on tehohoidossa. Sairaalahoidossa oli 11 koronapotilasta enemmän kuin maanantaina.

Lue lisää: Omikron on pian Pirkanmaan valtavirus, ja sairaala­kuormituksen kohtalon hetki voi olla vielä edessä – Nämä neljä seikkaa vihjailevat kuitenkin pandemian selättämisestä

Lue lisää: Keväällä lähes 2,5 miljoonan suomalaisen puhelimessa oli koronavilkku, mutta sitten sovelluksesta ei enää puhuttu – Taysin infektiolääkäri: ”Ei mitään arvoa tässä työssä”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut