Tämä työterveyden rokotussuunnitelmista Tampereella tiedetään nyt - Koronavirus - Aamulehti

Työterveydet mukaan rokotuksiin tammikuussa Tampereella – tämä suunnitelmista tiedetään nyt

Rokotteen voi antaa muissa kunnissa asuville työntekijöille ainakin niin kauan kuin rokotteista ei ole pulaa.

Tampereen kaupunki sopi ennen joulua Mehiläisen, Pihlajalinnan, Medisportin, Terveystalon, Finlan työterveyspalveluiden ja Valmet oy:n työterveyden kanssa korona­rokotusten antamisesta.

29.12.2021 11:58 | Päivitetty 29.12.2021 12:52

Aamulehti

Tampereen kaupungin kanssa yhteistyösopimuksen koronarokotuksista tehneet yksityiset työterveysyritykset aloittavat koronarokotukset tammikuussa. Ensin ne tekevät työnantajayritysten kanssa sopimuksen rokottamisesta.

Tampereen kaupunki sopi 23. joulukuuta Mehiläisen, Pihlajalinnan, Medisportin, Terveystalon, Finlan työterveyspalveluiden ja Valmet oy:n työterveyden kanssa koronarokotusten antamisesta.

Tampereen kaupungin palvelujohtaja Eeva Torppa-Saarinen kertoo, että kyse on yhteistyösopimuksesta, jolla kaupunki ohjaa koronarokotteita työterveyshuollossa annettaviksi. ”Sinänsä yksityiset työterveyshuollot ovat itsenäisiä toimijoita asiassa.”

Kaupunki ja yritykset kävivät tiistaina läpi rokotuslinjaukset.

”Tavoitteena on rokotusjärjestyksessä, että riskiryhmiä priorisoidaan ja myös iäkkäimpiä. Mitään tarkkoja vuosia ei ole, mutta kokouksessa keskusteltiin, että aloitettaisiin riskiryhmistä ja 50 vuotta täyttäneistä.”

Lue lisää: Koronavirus ei hellitä otettaan Pirkanmaasta: Omikrontapaukset voivat tuplaantua viikossa – Johtajaylilääkäri pitää varmana, että joitain rajoituksia jatketaan

Lue lisää: Näin pääset koronarokotukseen Tampereella juuri nyt: katso iät, paikat ja aikataulut tästä

Työnantajan tehtävä sopimus työterveysyrityksen kanssa

Työterveysyritysten pitää tehdä koronarokotuksista sopimus niiltä palvelua tilaavien työnantajayritysten kanssa. ”Tämä johtuu siitä, että työterveyspalvelua tilaavalle yritykselle on koronarokotuksessa mahdollisesti omavastuuosuus”, Torppa-Saarinen kertoo.

Sopimuksen tekeminen saattaa joissain tapauksissa vaikuttaa Torppa-Saarisen mukaan rokotusaikatauluun. ”Yritykset varmasti edistävät asiaa tällä viikolla ja aloittavat rokottamisen tammikuussa niin nopeasti kuin se on mahdollista”, Torppa-Saarinen kertoo.

Hän toivoo, että työnantajayritykset aktivoituvat asiassa ja rokotuttavat työntekijänsä. ”Varmasti on paljon sellaisia yrityksiä, jotka suhtautuvat erittäin myönteisesti siihen, että heidän väkensä olisi mahdollisimman tarkoituksenmukaisesti rokotettua.”

Poikkeus on hänen mukaansa Valmet, jonka ei tarvitse käydä neuvotteluja sopimuksesta, sillä yrityksellä on oma työterveys.

"Rokotusten tarjoaminen myös muille kuin tamperelaisille on mahdollista ainakin niin kauan kuin rokotteista ei ole pulaa”, Torppa-Saarinen kertoo.

Rokotteet ovat asiakkaille maksuttomia.

Torppa-Saarinen sanoo, että rokotusajan jo varanneille ei ole yhtenäistä neuvoa ajan perumisesta, jos ottaa rokotteen työterveydessä. ”Kunnissa vaikuttaa olevan erityyppisiä ajanvarauksia. Tampereella ajanvarauksen voi perua varausjärjestelmässä.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut