Suora lähetys: STM:n ja THL:n koronakatsaus 29.12.2021 - Koronavirus - Aamulehti

STM:n ja THL:n kertoivat koronatilanteesta: Suomessa 172 varmistettua omikrontartuntaa, Hus-alueella 70 prosenttia uusista tartunnoista uutta muunnosta

Tilannekatsauksessa olivat mukana STM:n johtava asiantuntija Liisa-Maria Voipio-Pulkki ja osastopäällikkö Taneli Puumalainen sekä THL:n johtaja Mika Salminen.

Tilannekatsauksessa ovat mukana STM:n osastopäällikön Taneli Puumalaisen lisäksi STM:n johtava asiantuntija Liisa-Maria Voipio-Pulkki ja THL:n johtaja Mika Salminen. Puumalainen kuvattiin tiedotustilaisuudessa kesäkuussa 2020.

29.12.2021 8:49 | Päivitetty 29.12.2021 15:15

Aamulehti

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) pitivät keskiviikkona 29. joulukuuta kello 14 tilannekatsauksen, jossa käsiteltiin rokotustilannetta ja koronavirustilanteen arvioita Suomessa ja kansainvälisesti.

Tartuntamäärät ovat yhä isoja Suomessa, ja esimerkiksi keskiviikkona raportoitiin 2 584 uutta koronatartuntaa. Vahvistettuja tartuntoja on koko epidemian ajalta yhteensä 239 339.

Tilannekatsaukseen osallistuivat STM:n johtava asiantuntija Liisa-Maria Voipio-Pulkki, STM:n osastopäällikkö Taneli Puumalainen ja THL:n johtaja Mika Salminen.

STM:n mukaan positiivisten koronatestien määrä on kasvussa. Suomessa positiivisten testien osuus kaikista testeistä oli viime viikolla 10,7 prosenttia, kun edeltävällä viikolla testipositiivisuus oli 8,1 prosenttia. Viikolla 51 tehtiin yli 152 000 testiä.

Tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että Suomessa on tähän mennessä 172 varmistettua omikrontartuntaa. Hus-alueella uusista tartunnoista jo arviolta 70 prosenttia on omikronmuunnosta.

STM:n Voipio-Pulkki kertoi, että sairaalakuormitus on toistaiseksi vakaa. Hänen mukaansa ei vielä tiedetä, mihin omikronmuunnoksen aiheuttama suuri tapausmäärä johtaa. Suurten koronatapausmäärien vaikutuksen odotetaan näkyvän loppiaiseen mennessä.

Leviämisalueiden tunnusmerkit eivät täyty Suomessa ainoastaan yhdellä alueella, Kainuun sairaanhoitopiirissä.

Kahden viikon aikana (14.12.–28.12.) uusia kuolemia on raportoitu yhteensä 82, joista 82 prosenttia eli 67 kuolemaa yli 70-vuotiailla.

Mika Salmisen mukaan nykyiset rajoitukset vähentävät ihmisten kontakteja paljon ja sen pitäis muutaman viikon sisällä hillitä tautitilannetta. Lisäksi kolmannet annokset tuottavat paremman suojan tartuntoja vastaan.

Salmisen mukaan ei voida ennustaa, koska tautihuippu on tänä talvena.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut