Koronanyrkki: sairaalahoidon tarve ei ole noussut samassa suhteessa tartuntojen kanssa - Koronavirus - Aamulehti

Pirkanmaan koronanyrkki ei esitä uusia rajoituksia: sairaalahoidon tarve ei ole noussut samassa suhteessa tartuntojen kanssa

Viime viikolla tartunnanlähde saatiin Pirkanmaalla selville enää 23 prosentissa tapauksista. Sairaalahoitoon koronainfektion takia joutuneista 84 prosenttia oli rokottamattomia, kertoo koronanyrkki.

Nekalan koronanäytteenottopiste Tampereella maanantaina 27. joulukuuta.

28.12.2021 15:13

Aamulehti

Koronatartuntoja on Pirkanmaalla yhä runsaasti: viime viikon aikana niitä todettiin kaikkiaan 1 699, tiedottaa Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä eli koronanyrkki.

Koronanyrkin mukaan sairaalahoitoon joutuneiden määrä on tasaantumassa. Koronapotilaita on Tampereen yliopistollisessa sairaalassa (Tays) parhaillaan lähes 30, mutta päivittäinen uusien sairaalaan joutuvien potilaiden määrä ei ole kasvanut viime viikosta.

Pandemiaohjausryhmä kertoo seuraavansa aluehallintoviraston tekemien päätösten vaikutusta tautitilanteeseen, eikä uusia rajoitustoimia esitetty tiistain 28.12. kokouksessa. Avin tekemät 58- ja 58g-pykäliin perustuvat päätökset ovat voimassa 25.12.2021–7.1.2022.

Lue lisää: Suora lähetys kello 15.30: Ovatko uudet rajoitukset jo purreet? Koronanyrkki kertoo tuoreimmat tiedot Pirkanmaan tautitilanteesta

Koronanyrkki esittää aville ”turvavälipykälä” 58d:n jatkoa tammikuun ajalle, sillä muutoin sen voimassaolo päättyisi kuluvan vuoden lopussa. Muista mahdollisista jatkotarpeista keskustellaan ensi viikolla.

Omikrontapauksia on löytynyt Pirkanmaalta satunnaisella otannalla muutamia. Näiden pohjalta ei voi tarkemmin arvioida omikronin osuutta kaikista alueen tartunnoista.

Tartunnanjäljitys ruuhkautunut

Koronan ilmaantuvuusluku edellisen kahden viikon ajalta 100 000 asukasta kohden on 630. Positiivisen testituloksen sai viime viikolla 21 prosenttia Fimlabissa testatuista.

Koronanyrkin mukaan tartunnanjäljitys on ruuhkautunut. Viime viikolla tartunnan­lähde saatiin selville enää 23 prosentissa tapauksista. Tartunnat ovat lähes kokonaan peräisin Pirkanmaalta. Ulkomailta saatiin yksi prosentti ja Pirkanmaan ulkopuolelta yksi prosentti tartunnoista.

Lue lisää: Pirkanmaalla on varmistettu ensimmäinen omikronmuunnos – uusia koronatartuntoja todettu kaikkiaan 58

Viime viikon aikana 0–19-vuotiaiden tartunnat vähentyivät. Eniten tartunnat lisääntyivät 20–29-vuotiaiden joukossa. Sairaalahoitoon joutuu edelleen valtaosin rokottamattomia: viikolla 51 sairaalahoitoon koronainfektion takia joutuneista 84 prosenttia oli rokottamattomia.

Pirkanmaalaisista yli 12-vuotiaista 88,3 prosenttia on saanut ensimmäisen koronarokotteen, 84 toisen rokotteen ja kolmosrokotuksen 17,9 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut