Pirkanmaalla on varmistettu ensimmäinen omikronmuunnos - Koronavirus - Aamulehti

Pirkanmaalla on varmistettu ensimmäinen omikronmuunnos – uusia koronatartuntoja todettu kaikkiaan 58

Koko epidemian aikana Pirkanmaalla on raportoitu nyt yhteensä 19 280 koronatartuntaa.

Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana Pirkanmaalla on todettu keskimäärin 233 uutta tartuntaa päivässä.

28.12.2021 10:09 | Päivitetty 28.12.2021 11:02

Aamulehti

Pirkanmaalla on todettu 58 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Tampereen yliopistollinen sairaala (Tays) tiistaina. Tapaukset varmistuivat maanantaina.

Koko epidemian aikana Pirkanmaalla on raportoitu nyt yhteensä 19 280 koronatartuntaa.

Taysin infektiolääkäri Jaana Syrjänen vahvisti tekstiviestitse Aamulehdelle, että Pirkanmaalla on todettu ensimmäistä kertaa koronaviruksen omikronmuunnosta. Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle.

Syrjänen kertoo, että aiheeseen palataan iltapäivän koronanyrkissä. Syrjänen ei kommentoinut vielä aamupäivällä sitä, onko tapauksia useampia kuin yksi.

Lue lisää: Koronatesteissä käytiin Tampereella vilkkaasti läpi joulun – ikävä ilmiö lisää nyt turhaa painetta ajanvaraukseen: ”Käyttämätön aika on joltakulta toiselta pois”

Kannattaa seurata viikkotasolla

Pirkanmaalla todettujen koronatartuntojen määrä on vaihdellut isosti eri päivien välillä.

”Kannattaa seurata lukuja ainoastaan viikkotasolla, ei päivittäin. Me raportoimme luvut sillä tahdilla, kun olemme ehtineet ottaa positiivisen tuloksen saaneisiin yhteyttä tekstiviestillä tai soittaen. Näin olemme toimineet raportoinnin suhteen aina”, Syrjänen kertoo.

Jouluna yhteensä 1 164 tartuntaa

Pirkanmaalla todettiin jouluna yhteensä 1 164 uutta koronavirustartuntaa. Luvussa on mukana neljän päivän luvut eli Tays kertoi maanantaina tartunnat, jotka oli vahvistettu torstaina 23.12, perjantaina 24.12, joulupäivänä 25.12. ja tapaninpäivänä 26.12.

Joulun ajan tartunnoista torstaina 23.12. todettiin 344, perjantaina 24.12. todettiin 16, lauantaina 25.12. todettiin 473 ja sunnuntaina 26.12. todettiin 331 uutta tartuntaa.

Fimlabin palvelujohtaja Anu Mustila selittää aaton ja joulupäivän lukujen suurta eroa sillä, että testien tulokset ovat jouluna voineet valmistua eri vuorokauden puolella kuin testit on otettu. ”Joulupäivän isossa luvussa on mukana myös aaton puolella otettuja testejä. Lukuja kannattaa mieluummin tarkastella useamman peräkkäisen päivän kuin yhden yksittäisen päivän valossa johtuen raportoinnin eroista.”

Lue lisää: Näin pääset koronarokotukseen Tampereella juuri nyt: katso iät, paikat ja aikataulut tästä

Koronanyrkki kokoontuu jälleen

Montako omikrontapausta Pirkanmaalla on varmistettu? Ovatko uudet rajoitukset jo purreet? Mitä Pirkanmaan koronatilanteesta tiedetään nyt?

Muun muassa näihin kysymyksiin saadaan vastauksia tänään tiistaina kun Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä eli koronanyrkki kokoontuu.

Koronanyrkki pitää kokouksen jälkeen perinteiseen tapaan tiedotustilaisuuden, jossa käydään läpi Pirkanmaan koronatilannetta kuluneen viikon ajalta. Tilaisuudessa asiantuntijoina ovat Taysista johtajaylilääkäri Juhani Sand ja ylilääkäri Jaana Syrjänen.

Aamulehti näyttää kello 15.30 alkavan tilaisuuden suorana.

Päivitys: 28.12. kello 11.02 juttuun on lisätty tieto ensimmäisestä omikrontartunnasta Pirkanmaalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut