Työterveyshuolto mukaan koronarokotusurakkaan Tampereella - Koronavirus - Aamulehti

Työterveyshuolto laajemmin mukaan korona­rokotus­urakkaan Tampereella – kaupunki teki sopimuksen viiden yrityksen kanssa

Työterveysyritykset saavat koronarokotteet Tampereen kaupungilta, eikä asiakkaiden tarvitse maksaa niistä.

Tampere on sopinut viiden työterveyspalveluita tarjoavan yrityksen kanssa koronarokotusten antamisesta. Näin työterveyshoitaja antoi koronarokotteen lääkäriasema Mediporissa Porissa 21. joulukuuta.

27.12.2021 17:08

Aamulehti

Tampereen kaupunki on sopinut viiden yksityisen työterveyspalveluja tarjoavan yrityksen kanssa koronarokotusten antamisesta. Asiasta sovittiin 23. joulukuuta. Sopimus on allekirjoitettu Mehiläisen, Pihlajalinnan, Medisportin, Terveystalon ja Finlan työterveys­palveluiden kanssa.

Tampereen kaupungin palvelujohtaja Eeva Torppa-Saarinen kertoo, että työterveys­palveluiden tuottajat voivat ryhtyä järjestämään rokotuksia niille tamperelaisille aikuisille, joihin heillä on asiakas­suhde. Kaupunki antaa rokotteet työterveys­huollolle, ja ne ovat asiakkaille maksuttomia.

Lue lisää: Näin pääset koronarokotukseen Tampereella juuri nyt: katso iät, paikat ja aikataulut tästä

Torppa-Saarinen sanoo, ettei pysty itse arvioimaan, milloin rokotustoiminta saadaan käyntiin. Työterveys­yritysten täytyy ensin sopia yhteistyöstä ja kustannuksista työnantajayritysten kanssa. Työterveyden ja Tampereen kaupungin edustajat puolestaan käyvät käytännön järjestelyitä läpi kokouksessaan tiistaina 28. joulukuuta.

”Toivottavasti he saavat nopeasti asiaa eteenpäin, koska tärkeää on, että rokotukset saadaan kattavasti järjestettyä”, Torppa-Saarinen sanoo. ”Kyllä täällä on runsaasti potentiaalisia rokotettavia. Toivon, että työterveyden rokotuksissa tulee olemaan vilkasta.”

Myös Tullinkulman työterveys oy, laajemmin Pirte-nimellä tunnettu yritys on rokottanut asiakkaitaan noin vuoden ajan. Tampereen kaupunki omistaa noin 75 prosenttia ja Pirkanmaan sairaanhoitopiiri noin 25 prosenttia Pirtestä ja ne ovat myös Pirten suurimmat asiakkaat.

Täydennys 28.12. kello 10.15:: Lisätty loppuun, että myös Tullinkulman työterveys oy on jo noin vuoden ajan rokottanut työterveysasiakkaitaan.

Oikaisu 27.12. kello 18.18: Jutussa kerrottiin ensin virheellisesti, Tampereen kaupunki on sopinut neljän yksityisen työterveyspalveluja tarjoavan yrityksen kanssa koronarokotusten antamisesta. Viides taho, jonka kanssa kaupunki on tehnyt sopimuksen, on Terveystalo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut