Koronarajoituksia kiertänyt Ikaalisten kylpylä sulkee sittenkin altaansa - Koronavirus - Aamulehti

Altaansa pakon edessä sulkenut Ikaalisten kylpylä tavoitteli avia tuloksetta jo jouluna – toimitusjohtaja toivoo selkeyttä päätöksiin: ”Jos sen pystyisi auki kirjoittamaan, se helpottaisi”

Ikaalisten kylpylän toimitusjohtaja Eero Aho sanoo kylpylän olleen aluehallintovirastoon yhteydessä ensimmäisen kerran jo jouluaattona ja uudelleen heti maanantaiaamuna. ”Joulun aikana asiaa ei ollut mahdollista avin kanssa edistää”, hän sanoo.

Ikaalisten kylpylän toimitusjohtaja Eero Aho kuvattiin uudistuneessa kylpylässä kesäkuussa 2021. Ahon johtama kylpylä oli aiemmin sitä mieltä, että tuoreet koronarajoitukset eivät koskisi kylpylähotelleja.

27.12.2021 15:21 | Päivitetty 27.12.2021 22:17

Aamulehti

Koronavirusrajoituksia kiertänyt Ikaalisten kylpylä sulkee sittenkin kylpyläosastonsa ja kuntosalinsa. Aamulehti tavoitti kylpylän toimitusjohtajan Eero Ahon kommentoimaan päätöstä maanantai-iltana.

”Tässä oli kyse meidän virheellisestä tulkinnastamme. Ei ollut missään tapauksessa kansalaistottelemattomuutta tai viranhaltioitten päätösten vastustamista”, Aho sanoo.

Aamulehdelle aiemmin maanantaina lähettämässään viestissä Aho kertoi, että Ikaalisten kylpylä on keskustellut Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston (avi) kanssa maanantaina. Aho kertoo maanantai-iltana olleensa itse maanantaina yhteydessä Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastoon.

”Tavoittelin heitä heti aamusta alkaen. Viikonlopun ja joulunpyhien aikana meidän linjauksemme herätti keskustelua. Joulun aikana asiaa ei ollut mahdollista avin kanssa edistää. Olin itse henkilökohtaisesti heihin yhteydessä, ja päivän aikana saimme heidät ensimmäistä kertaa kiinni”, hän sanoo.

Kylpyläosasto kiinni

Avi määräsi Pirkanmaalla yleiset tilat, kuten uimahallit ja kylpyläaltaat, suljettaviksi joulupäivänä. Ikaalisten kylpylä piti kuitenkin allasosastonsa auki, sillä sen mukaan tuore rajoitus ei koskisi kylpylähotelleja.

Toimitusjohtaja Aho sanoi sunnuntaina pitävänsä allasosastoa osana kylpylän ravintolatoimintaa, sillä osastolla harjoitetaan anniskelua.

Maanantaina kylpylä ilmoitti kuitenkin sulkevansa kylpyläosastonsa ja kuntosalinsa asiakkailta toistaiseksi 7. tammikuuta saakka.

Ahon mukaan aluehallintovirastokin oli ottanut heidän asiansa jo maanantaiaamuna ”jollain tavalla käsittelyyn”.

Tarkennetut ohjeistukset

Ratkaisu perustuu aluehallintoviraston 23. joulukuuta antamaan päätökseen. Ahon mukaan kyse oli virheellisestä tulkinnasta ja siitä, ettei yrityksellä ollut joulun alla osaamista tulkita monimutkaista pykälää oikein.

Kylpylä luuli, että rajoitukset eivät koske majoitus- ja ravitsemislain piirissä olevia toimijoita, ja tulkitsi tämän tarkoittavan myös heitä. Tämä piti paikkansa osassa rajoituksia, mutta yleisten tilojen sulkemista poikkeus ei koskenut.

Aho kertoo, että he koittivat tavoittaa avia jo 24. joulukuuta. ”Emme onnistuneet reagoimaan tarpeeksi nopeasti, että olisimme saaneet tulkinta-apua sieltä. Olimme sitten siinä uskossa, että tulkintamme olisi oikein.”

Hänen mielestään avin päätöksissä saattaisi olla selventämisen varaa.

”Tämä on hieman haastavaa pienempänä toimijana, jolla ei ole valtavaa lakiasiantoimistoa aina analysoimassa kaikkia päätöksiä. Varsinkin kiireessä on vaikeaa tehdä päätöksiä”, hän sanoo. ”Jos sen nyt pystyisi auki vähän helpommin kirjoittamaan, se helpottaisi monia toimijoita päätöksenteossa.”

Ikaalisten kylpylä avasi uudistuneensa ovensa kesällä 2021.

Juttua päivitetty 27.12.2021 kello 15.44, 19.19 ja 21.15: Täydennetty juttua Eero Ahon lähettämän sähköpostiviestin sekä haastattelujen perusteella.

Oikiasu 27.12.2021 kello 22.12: Korjattu tieto ajankohdasta, jolloin Aho yritti tavoittaa avia ensimmäisen kerran. Hän tavoitti avia ensimmäisen kerran 24.12., ei 23.12.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut