Näin Pirkanmaan koronanyrkki linjasi 21. joulukuuta - Koronavirus - Aamulehti

Pirkanmaalle esitetään tapahtumien ja tilojen sulkua kahdeksi viikoksi – koronapassi ei voimassa, tätä kaikkea sulku tarkoittaa

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä eli koronanyrkki esittää alueella tapahtuma- ja tilasulkua, joka kestäisi kaksi viikkoa alkamisajankohdastaan. Päätökset sulusta tekee Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto lähipäivien aikana. Koronanyrkin toive on, että rajoitukset tulisivat voimaan mahdollisimman pian.

Pirkanmaan koronanyrkki esittää, että Pirkanmaalle laitetaan laaja sulku isolle osaa tapahtumia vaikean koronavirustilanteen takia. Tältä Nokia-areenassa näytti 16. joulukuuta Popedan konsertissa Tampereella.

21.12.2021 15:03 | Päivitetty 21.12.2021 18:19

Aamulehti

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä esittää aluehallintovirastolle kaikkien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokouksien kieltämistä ja liikunta-, urheilu-, huvi- tai virkistystilojen sulkua kahden viikon ajaksi.

Tapahtumat ja tilat eivät olisi asiakkaiden käytettävissä edes koronapassilla.

Koronanyrkki kertoi asiasta tiedotteessa tiistaina iltapäivällä ennen koronanyrkin tiedotustilaisuutta.

Koronanyrkki toteaa, että tapahtumakielto koskee kaikki yleisötilaisuuksia osanottajamäärästä riippumatta.

”Yleisötilaisuuksien kielto koskisi muun muassa teatteri- ja elokuvaesityksiä, konsertteja ja urheilutapahtumia”, nyrkki toteaa.

Mitä tiloja sulkeminen sitten koskisi? Näin nyrkki listaa.

”Joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan ja kontaktilajien harrastamiseen sekä vastaavaan liikuntaan käytettävät tilat sekä kuntosalit ja vastaavat tilat, yleiset saunat, uimahallit ja kylpylät sekä niiden pukuhuonetilat, tanssipaikat ja kuorolaulutoiminnan tilat ja harrastajateatteritilat, huvi- ja teemapuistot sekä sisäleikkipaikat ja -puistot ja kauppakeskusten yleiset oleskelutilat”, nyrkki listaa tiedotteessaan.

Lue lisää: Ruuhka yllätti Hervannassa: koronarokotteet loppuivat kesken – Kymmenien metrien jonosta käännytettiin ihmisiä pois: ”Kysyntä ylittää nyt kaiken saatavuuden”

Lue lisää: Urheilutapahtumat menettämässä jälleen yleisöt Pirkanmaalla – huolestuneet seurapomot nostavat yhden ratkaisevan tekijän esiin: ”Se ottaa eniten kupoliin”

Lue lisää: Tampereen perusopetus ei ole valmistelemassa etäopetusta – Perusopetus­johtaja: ”Pyrkimys päästä lähiopetukseen on voimakas”

Urheilutilat voisivat olla auki kuitenkin ammattiurheilijoille, nyrkin tiedotteessa todetaan.

”Nykyisessä tilanteesta pääsemme ulos vain rokottautumalla, maskeja käyttämällä ja kohtaamisia välttämällä”, pandemiaohjausryhmän puheenjohtaja Juhani Sand toteaa tiedotteessa.

Asiakastilojen sulku perustuu tartuntatautilain 58g-pykälään.

Sand sanoi, että asiaa esitetään Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolle yksimielisenä.

”Tämä on niin sanottu nollapäätös yleisötilaisuuksiin nähden. Se tarkoittaa, ettei yleisötilaisuuksia voida järjestää”, Sand totesi pandemiaohjausryhmän infotilaisuuksissa.

Aluehallintoviraston on määrä tehdä päätös rajoituksista lähipäivien aikana. Koronanyrkin toive on, että rajoitukset otettaisiin käyttöön mahdollisimman pian. Avin odotetaan tekevän päätöksiä todennäköisesti keskiviikon aikana.

Pirkanmaan koronaluvut

Sairaalahoitoon joutuneista suurin osa on työikäisiä ja rokottamattomia. Tehohoitoon joutuneista 85 prosenttia on ollut kokonaan rokottamattomia. Rokotetuilla tehohoitoa tarvinneilla on ollut sairauksia, jotka ovat heikentäneet rokotteen tehoa.

Ensimmäisen koronarokotteen on Pirkanmaalla nyt ottanut 88,1 prosenttia, toisen rokotteen 83,8 prosenttia ja kolmannen rokotteen 13,5 prosenttia yli 12-vuotiaista.

Koronan ilmaantuvuus on nyt Pirkanmaalla 566 tartuntaa 100 000 asukasta kohden kahden viikon ajalta. Ilmaantuvuus on selkeästi valtakunnallista tasoa korkeampi. Positiivisten löydösten osuus viikon ajalta on 15,8 prosenttia.

Viime viikolla todettiin 1613 uutta tartuntaa. Tartunnan lähde selvisi varmuudella 43 prosentilla tartunnan saaneista.

Tartunnat ovat peräisin pääasiassa Pirkanmaalta. Suurin osa tartunnoista saadaan nyt perhepiirin ulkopuolelta erilaisista tartunnan lähteistä. Ulkomailta on tullut tartuntoja noin prosentin verran.

Alle 12-vuotiaiden osuus tartunnan saaneista ei ole viikon aikana kasvanut.

Lähde: Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän tiedote

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut