Näillä uusilla keinoilla seuraavasta pandemiasta saatetaan selvitä ilman laajoja rajoituksia – Kysyimme kymmeneltä tutkijalta: ”Pystymme varmasti vähentämään sen vaikutuksia huomattavasti”

Suomalaistutkijat kertovat, miten tulevista pandemioista selvitään ilman laajoja rajoituksia, miten niihin nyt varaudutaan ja mitkä ovat koronapandemian suurimmat opetukset. Korona muuttaa käsityksiä siitä, miten hengitystieinfektiot leviävät. Ilmaturvallisuuden merkitys korostuu, kun yhteiskunta halutaan pitää auki tulevien pandemioiden aikana. Emme kuitenkaan ole vielä valmiita taistelemaan ilmateitse leviäviä viruksia vastaan.

Maailma ei ole vielä valmis ottamaan vastaan seuraavan pandemian iskua. Suuressa suomalaisessa tutkimuksessa selvitetään, miten siitä selvitään paremmin kuin nykyisestä. Kuvasarjassa koronatestejä ja -rokotuksia ympäri maailman.

2.1.2022 6:30

Aamulehti

”Varautumisen tärkeydestä on puhuttu kymmeniä vuosia. Koronapandemian myötä asia on nyt muuttunut todella konkreettiseksi. Kysymys ei ole siitä, olemmeko valmiita, vaan siitä, kuinka valmiita olemme”, sanoo Tampereen yliopiston epidemiologian professori Pekka Nuorti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut